Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş’ın golcü kaptanı Burak Yılmaz, takımını sırtlamaya devam ediyor. Siyah Beyazlı takımın deneyimli futbolcusu, attığı goller kadar yaptığı asistlerle de farkını ortaya koyuyor.

Burak, koronavirüs salgını sonrası Spor Toto Süper Lig'de oynanan ilk maç olan Antalyaspor’a karşılaşmasında cezası nedeniyle forma giyememiş, Siyah Beyazlı ekip karşılaşmada 2-1 mağlup olmuştu.

Ardından sahalara dönen deneyimli futbolcu, deplasmanda 5-1 kazanılan Denizlispor ve içerde 3-0 galip gelinen Konyaspor maçlarında başrol oynadı.

Hem Denizli deplasmanında hem de İttifak Holding Konyaspor maçında 1’er gol atıp 2’şer de asist yapan yıldız oyuncu,Beşiktaş'ın yükselişine önemli katkı sağladı.

Burak Yılmaz'ın, takım üzerindeki etkisi istatistiklere de yansıdı. Beşiktaş, tecrübeli futbolcunun oynamadığı maçlarda kazanmakta zorlanıyor. 

Geçtiğimiz sezonun devre arasında takıma katılan Burak, bugüne kadar toplam 16 maçta forma giyemedi.

Siyah Beyazlı takım bu maçlarda 5 galibiyet 1 beraberlik elde ederken, 10 kez de sahadan mağlup ayrıldı.

Burak’ın sahada olduğu maçlarda ise Beşiktaş, hem gol atıyor hem de kazanıyor. Yıldız golcünün oynadığı 22 maçta siyah Beyazlı ekip12 galibiyet 3 beraberlik alırken, 7 kez de rakiplerine boyun eğdi.

Başarılı teknik direktör Sergen Yalçın’ın takımın başına geçmesinin ardından oyunun lideri konumuna geçen Burak Yılmaz, attığı gollerin yanı sıra toplamda yaptığı 7 asistle de kariyerinde en fazla gol pası verdiği dönemi yaşıyor.

Kaynak: TRT Spor