Süper Lig'in 24. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 mağlup ederek 2 hafta aradan sonra 3 puanı alan Beşiktaş, 25. haftanın açılış mücadelesinde Cuma akşamı MKE Ankaragücü'nü sahasında konuk edecek.

Ankaragücü mücadelesinin Galatasaray derbisinden önce olması, takımda 6 futbolcunun sarı kart ceza sınırında bulunması ve başkent ekibinin düşme hattından kurtulma çabası, Siyah Beyazlı ekip için maçın önemini iki katına çıkarıyor.

Beşiktaş'ta Burak Yılmaz, Caner Erkin, Atiba Hutchinson, Umut Nayir, Kevin N'Koudou ve Tyler Boyd, Ankaragücü maçına 3 sarı kart ile ceza sınırında çıkacak. İsmi geçen 6 oyuncudan Burak, Atiba, Caner ve N'Koudou'nun mücadelede forma giymesine kesin gözüyle bakılırken, geçen hafta ilk 11'de Alanyaspor maçında dikkatleri üzerine çeken Boyd'un da sahada olması bekleniyor.

Siyah Beyazlı ekibin başarılı teknik direktörü Sergen Yalçın ise 3 puanı oyuncu kaybı olmadan alıp, Galatasaray derbisine moralli çıkmayı hedefliyor. Bunun için de oyuncularını sürekli uyaracak olan deneyimli teknik adam, futbolculardan özellikle hakemle diyaloğa girmemelerini isteyecek. Rakip oyuncularla da sert tartışmalar yaşanmasını istemeyen Yalçın'ın gerekirse özel toplantılar yaparak futbolculara uyarılarda bulunması bekleniyor.

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın, Ankaragücü karşısındaki kritik durumlar dışında kadroda değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Defans, orta saha ve hücum kurgusu hemen hemen belli olan Kara Kartal'da Aytemiz Alanyaspor mücadelesinde sakatlanan ve Cuma akşamına yetişmesi zor olan Gökhan Gönül'ün yerine 2 aday bulunuyor. Adaylardan ilki Başakşehir karşılaşmasında olduğu gibi Lens'i sağ beke çekerek ön tarafta Diaby'i kullanmak. Tecrübeli teknik adam Sergen Yalçın'ın İkinci seçeneği ise sağ bekin Necip, sağ önünse Jeremain Lens şeklinde olacağı kadro ile karşılaşmaya başlamak.

Öte yandan Sergen Yalçın'ın geçen hafta tam iyileşmediği için yedek bıraktığı Boateng'i tamamen hazır olması halinde 11'de forma şansı bulması bekleniyor.

Kaynak: Mynet Spor