Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta başarılı teknik direktör Sergen Yalçın'ın mutlaka kadroda tutulmalarını istediği Caner Erkin ve Gökhan Gönül ile önümüzdeki günlerde masaya oturmaya hazırlandığı iddia edildi.

Milliyet'te yer alan habere göre; Beşiktaş Yönetimi sözleşmeleri sezon sonu sona erecek olan 35 yaşındaki Gökhan Gönül ve 31 yaşındaki Caner Erkin'le yola devam etmeyi hedefliyor. Siyah Beyazlı ekibe 2016 yılında Fenerbahçe'den bedelsiz transfer olan Gökhan Gönül yıllık 1 milyon 650 bin euro garanti ücretin yanı sıra puan başına 4 bin euro kazanıyor.

İtalya Serie A ekiplerinden Inter'den 2016'da 750 bin euro bonservis bedeli karşılığında Beşiktaş'ın renklerine bağladığı Caner Erkin ise 1 milyon 750 bin euro yıllık ücret ve puan başına 4 bin euro ödeniyor. Yaşanan mali kriz ve TFF'nin uygulamaya koyduğu finansal fair play talimatı nedeniyle futbol takımına ait harcamaları azaltmak zorunda kalan Siyah Beyazlı ekip, Gökhan Gönül ve Caner Erkin'den ciddi miktarda fedakarlık yapmalarını isteyeceği öne sürüldü.

Buna göre her iki futbolcunun da mevcut senelik ücretlerinin yüzde 40 oranında azaltılması gerekiyor. Gökhan'a yıllık garanti ücret olarak 1 milyon euro, Caner'e ise 1.1 milyon euro önerilmesi bekleniyor. Bu rakamları Türk Lirası üzerinden teklif edecek olan yönetimin, puan başı ücretlerini de tamamen kaldıracağı ifade edildi. Beşiktaş yönetimi Gökhan ve Caner'e resmi teklifini sezon sonuna doğru ileteceği de yine iddialar arasında. Yüzde 40'a varan oranda fedakarlık yapmayı kabul ederlerse deneyimli oyuncularla nikah tazelenecek. Tarafların ortak bir noktada buluşamaması halinde Gökhan ve Caner'le büyük ihtimalle yollar ayrılacak.

Ayrıca Gökhan Gönül'ün, gelecek planlamalarında Beşikaş'ın olduğu ifade edilirken, sBeşiktaş yönetime, "Burada mutluyum ve 1 yıl daha kalmak istiyorum." dediği belirtildi.

Gönül, bu sezon Beşiktaş formasıyla çıktığı 23 mücadelede 2 gol 3 asistlik performans sergilerken, Caner Erkin, 30 mücadelede forma şansı buldu ve 3 gol 11 asistle oynadı.

Kaynak: Super Haber