Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş’ta 30 yaşındaki stoper Domagoj Vida için karar verildi. Siyah Beyazlı yönetim gelen tekliflere rağmen deneyimli savunmacısını satmama kararı verdi.  

Premier Lig ekiplerinden Aston Villa’nın ısrarla renklerine bağlamak istediği Domagoj Vida için yaptığı planlar yerle bir oldu. Beşiktaş başta Aston Villa olmak üzere birçok Premier Lig takımının radarında olan Vida’yı satmamaya karar verdi. Beşiktaş savunmada iyi bir performans sergileyen 30 yaşındaki stoperi takımda tutacak.  

Süper Lig ekibi Beşiktaş'ın teknik adamı Abdullah Avcı'nın takımda en güvendiği isimlerden biri haline gelen Domagoj Vida’nın satılmasına izin vermedi. 56 yaşındaki teknik direktör Adbullah Avcı  “Satılması savunmada sıkıntı yaratır” diyerek Hırvat stoperin takımda kalması gerektiği belirtti.

İngiltere Premier Lig ekibi Aston Villa savunmacı Domagoj Vida için 6 milyon Euro’luk teklifte bulunmuştu. Siyah Beyazlı ekip bu teklifi yetersiz bularak reddetmişti. İngiliz ekibi, Beşiktaş’ın satmamaya karar verdiği Domagoj Vida için ısrarını sürdürüyor.  

Beşiktaş, Domagoj Vida’yı 2018 yılında Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımından transfer etmişti. O dönemde 9 milyon Euro bonservis bedeli olan Hırvat stoperi bedelsiz olarak transfer etmişti. 30 yaşındaki deneyimli oyuncunun güncel piyasa değeri ise 8 milyon Euro.  

Hırvat savunmacı Vida'nın Kartal ile olan sözleşmesi 2022 yılında sona eriyor. 

Beşiktaş’ın 30 yaşındaki Hırvat stoperi Domagoj Vida sezonun geride kalan kısmında 23 maçta forma şansı buldu.. Sahada olduğu mücadelelerde başarılı bir performans sergileyen Hırvat stoper beğeni topladı. Deneyimli savunmacı bu maçlarda savunmadaki iyi görüntüsü dışında 3 tane de gol attı.  

Beşiktaş, Süper Lig’in ilk yarısını lider Sivasspor'un 7 puan gerisinde tamamladı. 17 maçın geride kalmasının ardından 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan siyah beyazlılar 30 puan toplamıştı. Süper Ligin 5. sırasında yer alan Beşiktaş lider olan Demir Grup Sivasspor’un 7 paun gerisinde devreye arasına girmişti.  

Siyah beyazlı ekip ligin ikinci devresine sahasında lider Sivasspor’u ağırlayarak başlayacak. 19 Ocak Pazar günü oynanacak olan maç saat 19.00’da başlayacak.

Kaynak: Asist Analiz