Beşiktaş ara transfer döneminin bitimine 24 saat kala bombayı patlattı ve Borussia Dortmund’un Japon yıldızı Shinji Kagawa’yı kadrosuna kattı. Transferin detayları ortaya çıkarken, siyah-beyazlıların bu futbolcuyu beklenenden daha ucuza kapatması dikkat çekti. Kagawa’yı ikna eden yönetim, Borussia Dortmund’a da kiralama ücreti ödemeyecek.

6 aylığına 1 milyon Euro alacak olan Kagawa’nın sözleşmesine satın alma opsiyonu da koyuldu. Beşiktaş, sezon sonunda bu futbolcuyu kadrosuna katmak isterse, Alman ekibine 1,5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Bunun yanında transferin bir diğer kilit aktörü ise Japon medya devi Mainichi oldu.

Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye gelen firmanın yetkilileri, Beşiktaş ile işbirliği anlaşmasına imza atmıştı. İmza töreninde konuşan Başkan Fikret Orman, kendisine sorulan Kagawa ile ilgili olarak da “Çok beğendiğim bir oyuncu” ifadelerini kullanmıştı.

Japon medya devi Mainichi, Kagawa transferinde etkin bir rol oynarken, Beşiktaş ile yapılan işbirliği çerçevesinde farklı projeler de artık hayata geçecek.


Kaynak:Sözcü