Beşiktaş'ta yediği hatalı goller nedeniyle eleştirilen ve Denys Boyko transferi sonrasında durumu merak edilen Tolga Zengin, Gaziantepspor karşısındaki performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

Teknik direktör Şenol Güneş tarafından ilk 11'de görevlendiren tecrübeli kaleci, kritik anlarda yaptığı kurtarışlarla takımının iyi oyununa eşlik ederken; maçın henüz 17. saniyesinde yaptığı kurtarışla da Beşiktaş'ın şok yaşamasına engel oldu.

Tolga'nın maç boyunca yaptığı kurtarışlar şöyle:

Mücadelenin henüz 17. saniyesinde Orkan Çınar'ın ara pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Larsson'un ceza sahasına girerek karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, Tolga Zengin meşin yuvarlağı ayağıyla çıkartarak gole izin vermedi.

Maç Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğü ile devam ederken; 50. dakikada Orkan Çınar'ın pasıyla sağ çaprazdan ceza alanına giren Habibou'nun yerden vuruşunda, Tolga yatarak müdahalede bulunduğu topu kornere çeldi.

56. dakikada hızlı gelişen Gaziantepspor atağında Habibou'nun ceza sahası dışından sert şutunda, Tolga Zengin yaptığı etkili müdahaleyle köşeye doğru giden topu çıkardı ve bir kez daha Gaziantepspor'u farkı 1'e indirmesine izin vermedi.

Bu pozisyonun ardından sakatlık geçiren Tolga, tedavisinin ardından oyuna devam etti. Beşiktaş'ın yeni transferi Boyko, Tolga'nın oyundan çıkma ihtimaline karşı ısınmalarını sürdürse de 90 dakika sahada kalan tecrübeli eldiven, kalesini gole kapattı.

Beşiktaşlı taraftarlar, Gaziantepspor karşısında oynanan iyi futbol ve alınan farklı galibiyetin yanı sıra Tolga Zengin'in başarılı performansı ile oldukça morallendi.

"Rekabet takımı geliştirir"

Tolga Zengin maç sonunda yayın kuruluşa yaptığı açıklamada ise, "Uzun zamandır lig maçı oynamıyorduk. Güzel bir başlangıç yaptık. Rakiplerimizin puan kaybettiği hafta kazanmamız iyi oldu. Ligin sonuna kadar böyle devam etmeliyiz. Rekabet takımı geliştirir. Her şey Beşiktaş’ın şampiyonluğu için. Marcelo ve Delgado ile uyum sorunu yaşamadık" ifadesini kullandı.