Siyah beyazlı futbolcu düzenlediği basın toplantısında birbirinden ilginç açıklamalar yaptı.


Takımda 100 yıldaki gibi bir kardeşlik ortamı olduğunu belirten Olcay, "Bu sene 100. yıldaki ruh var. Sergen attı şampiyonluk geldi ruhu var. Bu sene de Olcay attı şampiyonluk geldi olabilir" dedi.

Sözlerine "Bu sezon şampiyon olacagız çünkü bu sezon lige ilk başlayan takım bizdik. her maçı deplasmanda oynadık; sağa sola uçtuk. En çok biz hak ediyoruz şampiyonluğu. Elimizden geleni yapıp şampiyonluğu geticereğiz, yeni kupayı da ilk biz kaldıracağız" diye devam eden yıldız oyuncu, Galatasaray ve Fenerbahçe hakkında da dikkat çeken bir yorum yaptı.

Önümüzdeki 3 hafta sahaya Galatasaray ve Fenerbahçe'den sonra çıkacaklarını hatırlatan Olcay Şahan, "Onların baskısı daha büyük. Biz kendi futbolumuzu oynadığımız sürece karşımızda duracak rakip yok" dedi.


Olcay ayrıca, Beşiktaş'ın bu sezonu statsız geçirdiğini de hatırlatarak, bunun rakipleri üzerinde baskı unsuru olduğunu savundu. "Eğer Galatasaray ve Fenerbahçe şampiyon olamazsa üzerlerinde baskı daha çok olacak, stadı olmayan takım şampiyon oldu siz nasıl verirsiniz diye" ifadelerini kullanan Olcay, ayrıca Galatasaraylı ve Fenerbahçe taraftarların kendileri olamıyorsa Beşiktaş'ın şampiyon olmasını istediğini belirtti. Olcay "Bu da en iyi futbolu oynayan takım olduğumuzun kanıtı" diye de ekledi.

33. hafta oynanacak Galatasaray derbisi öncesi 3 takımdan birinin şampiyonluk yarışından kopacağını da öne süren Olcay, "Galatasaray maçı şampiyonluk maçı olmayabilir" dedi.

Olcay derbilerdeki başarısızlıklarını ise "Galatasaray derbisini kaybedelim ama şampiyon olalım razıyım. Derbi her zaman var..." sözleriyle yorumladı.

Son maçta Demba Ba'nın yedek soyunduğunu, kendisinin ise Serdar'ın yokluğunda sağ beke geçtiğini söyleyen yıldız oyuncu "Hoca isteyince egomu bir kenara bırakıp sağ bekte oynadım" dedi. Ne Demba Ba'nın ne kendisinin ne de bir başkasının yedek kalmayı sorun etmeyeceğini söyleyen Olcay, "Ben kalan 5 maçta oynamayayım ama şampiyon olalım razıyım" diye konuştu.

Avrupa Ligi'nde oynadıkları döneamde 3 günde bir maç yapmaya alıştıkları, elenip pazardan pazara oynamaya başlayınca düşüş yaşadıklarını vurgulayan Olcay, bunu fazla boş zaman bulmalarına bağladı.

OLcay, paraların ödenmemesi nedeniyle takımda isyan çıktığı iddialarını da yalanlayarak "3 yıldır bu büyük camiadayım. Benim param kalmadı Beşiktaş'ta, kimsenin de kalmaz. Yazılanlar doğru değil, takımda isyan falan yok, olsa sahaya yansır. Trabzon'a gidiyoruz pozisyon vermeden kazanıp geliyoruz. İsyan olsa böyle futbol sergileyemeyiz" dedi.

Olcay'ın açıklamaları arasında hakemler de yer buldu. Başarılı oyuncu, "Cüneyt Hocayı tebrik ederim. Türkiye'nin 1 numarası, dünyanın da en iyilerinden biri. Türkiye'nin bundan gurur duyması lazım. Bu kadar hakem konuşulmasını Türkiye'de ğörüyorum. Almanya'da hakem hata yapsa bile konuşulmaz. Hakemlere bu kadar tepki gösterilmesi normal değil" diyerek hakemlere destek verdi.

Olcay, Barcelona-Başern maçı sonrası sosyal medyada alay konusu olan Boateng'e de destek verererek "Boateng dün müthiş onadı. Yapabileceğinin en iyisini yaptı. O pozisyonda Messi kurnaz davrandığı için ters ayakta yakalandı. Herkes alay ediyor ama Bayern'in en iyisiydi" dedi.


*Ntvspor