Ricardo Quaresma, Portekiz Milli Takımı'nda Cristiano Ronaldo'ya attırdığı goller ile dikkat çekerken Real Madrid taraftarı onun için, "Ronaldo'nun dopingi Quaresma", "Quaresma'yı alın", "Quaresma come to Real Madrid" ifadelerini kullanmaya başladı.


Bu ilgi ve sevgi Beşiktaş yönetimini bir hayli sevindirdi. Portekiz Milli Takımı'nda Cristiano Ronaldo'ya attırdığı gollerle dikkat çeken Ricardo Quaresma için Real Madrid taraftarının 'Bize gelsin' çağrısına Başkan Fikret Orman sıcak bakıyor.

Başkan Fikret Orman'ın konuyla ilgili olarak, "Futbolcularımız dünya arenasında değerimize, değer katıyor. Reklamımızı yapıyor. Quaresma'yı ve tabii beraberinde Beşiktaş'ı memnun edecek her teklife açığız" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

ROBINHO'YA TAKILMIŞTI
Barcelona'da (2003) bir sezon oynadıktan sonra İspanya'ya veda eden Ricardo Quaresma, Real Madrid 2008'de almak istemiş ama Robinho engeline takılmıştı.

Beşiktaş'ın eski hocası Schuster'in Real Madrid'i çalıştırdığı dönemde Alman hoca ile kavga eden Robinho, Chelsea ile transfer görüşmelerinde yan çizince Real Madrid, Ricardo Quaresma transferini geciktirmiş, Porto da Ricardo Quaresma'yı Inter'e satmıştı.