Kulüplerimiz uzun yıllardır yaptığı yanlış transferler ile batma noktasına geldi… Bonservislere verilen milyon eurolar adeta çöpe gitti. Ama Beşiktaş yönetimi, üç sezondur yaptığı müthiş hamleler ile rakiplerine adeta transfer ders veriyor. "Transfer sihirbazı" olan Fikret Orman ve ekibi, bir günde üç oyuncuyu kadrosuna katarak gövde gösterisi yaptı. Siyah-Beyazlı yönetim, düşük bonservis bedelleri ile takımın gücüne güç katmaya devam ediyor. Bu sezon kadrosunu tam sekiz oyuncu ile güçlendiren Beşiktaş'ın kasasından sadece 12.1 milyon euro çıktı. Yani sezon başında Çin ekibi Shangai Shensua'ya 13 milyon euroya satılan Demba Ba'nın parasına neredeyse bir kadro kuruldu.

GOMEZ'İN BONSERVİSİ BİN EURO!..

Demba Ba ile birlikte Red Bull Leipzig'e 5 milyon euroya satılan Atınç Nukan'ın parası ise hâlâ kasada duruyor. Bu sezon yapılan en pahalı transferler Denys Boyko ve Luiz Rhodolfo oldu. İki oyuncu için de 3.3 milyon euro verildi. Almanya'nın yetiştirdiği en iyi forvetler arasında gösterilen Mario Gomez ise bonservis ücreti ödenmeden iki yıllığına kiralandı. Eğer Süper Mario, sezon sonunda Beşiktaş'ta kalmak isterse, bonservisine sadece bin euro verilecek. Yeniden yuvaya dönen Ricardo Quaresma için Porto'ya 1.2 milyon euro ödendi… Fikret Orman ve ekibi, büyük bir titizlik içinde çalışırken, ezeli rakipleri parayı saçtı. F.Bahçe, bu sezon aldığı 11 oyuncu için tam 41.5 milyon euro bonservis bedeli ödedi…

3 SEZONDA 42 MİLYON HARCANDI

G.Saray ise 10 futbolcu transfer etti. Kasasından 11.4 milyon euro çıktı. Ama Sarı-Kırmızılılar, iki oyuncu daha kadrosuna katmayı planlıyor. Son üç sezona bakıldığı zaman Beşiktaş, bonservise 42 milyon 600 bin euro harcadı. 1+1 yıl Avrupa'dan men alması beklenen G.Saray, tam 66 milyon 800 bin euro ödedi. F.Bahçe ise geçen sezon transfer yapmamasına rağmen 72 milyon euroyu kasasından çıkardı.

OYUNCU BONSERVİS (E)
Boyko 3.3 milyon
Rhodolfo 3.3 milyon
Beck 1.7 milyon
Aras 1.5 milyon
Quaresma 1.2 milyon
Alexis 1.1 milyon
Gomez Kiralık
Tosic Bedelsiz

kaynak: fotomac