Süper Lig’de 51 puanla zirvede bulunan ve 29 Şubat’ta Kadıköy’de oynanacak derbiye 1 maç eksiğine rağmen liderlik koltuğunda gidecek olan Siyah-Beyazlılar’da Başkan Fikret Orman, dev maç öncesinde açıklamalarda bulundu. 

Gençlerbirliği’ni 1-0 yenip lig liderliğini geri alan futbolcuları ve teknik heyeti tebrik ettiğini belirten Orman, “Önemli bir iş başardık. Yeniden zirveye çıkmak hepimizi çok mutlu etti. Şimdi önümüzde kritik bir Fenerbahçe mücadelesi var. İlk yarıda hiç derbi kaybetmedik. Artık bunu bir gelenek haline getirmemiz gerekiyor. Futbolcularımız Kadıköy’e lider olarak gitmemizi sağladığı için gururluyum. Aynı şekilde oradan 3 puanla dönüp zirvedeki yerimizi sağlama almış bir takım olarak geri döneceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

‘Başarının sırrı...’

Görev yaptığı süre içinde şampiyonluğa en yakın sezonda olduklarını hissettiğini belirten Orman, “Benzer durumu 100’üncü yılda da yaşamıştım. Kulüpte herkes üstüne düşeni yaptığında başarı da kendiliğinden geliyor. Teknik ekip ve futbolcular sahada, bizler idari olarak dışarıda, taraftar tribünde, medyamız da her ortamda görevlerini yerine getiriyor. 

Bu bir sac ayağı gibi. Biri diğerini tamamlıyor. Bütünün parçası” açıklamasında bulundu.

‘Rakibimize saygı duyuyoruz’

Sözlerinin devamında Sarı-Lacivertli camiayla olan ilişkilerinden de söz eden Başkan, “Beşiktaş, rakip kim olursa olsan sahaya sadece kazanmak için çıkar. Fenerbahçe bizim ezeli rakibimiz. Kadıköy’e de kazanmak için çıkacağız. Rakibimize saygı duyup oynayacağız. Beşiktaş gittiği her yerde iyi karşılanan bir takım. Halkın kulübü. Kimse ile sıkıntımız yok. Allah’ın izniyle şampiyon olup, turu da yeni stadımızda atacağız” yorumunda bulundu.

kaynak: Fanatik