Teknik direktör Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda gelecek sezon öncesinde stoper hattını yeni bir savunmacıyla güçlendirmek için çalışmalarına başlayan Siyah-Beyazlılar, gündemine Domagoj Vida’yı almıştı.

Hırvat futbolcuyla menajeri Ivan Cvjetkovic aracılığıyla anlaşma sağlayan yönetim, 28 yaşındaki savunmacının kulübüyle de yaptığı pazarlıklarda önemli aşama kaydetti. İlk etapta oyuncusuyla yola devam etme kararı alan ancak Vida’dan gelen, “Beşiktaş’a transferim konusunda kolaylık sağlayın” mesajı sonrasında fikrini değiştiren Ukrayna temsilcisi, oyuncusu için belirlediği 10 milyon Euro’luk (40 milyon TL) bedeli yoğun pazarlıkların sonunda 7 milyon Euro’ya (28 milyon TL) indirdi.

‘Beşiktaş konusunda umutluyum’ 

Tecrübeli isim için 4 milyon Euro’luk (16 milyon TL) teklifini son olarak 5 milyon Euro’ya (20 milyon TL) çıkaran Siyah-Beyazlılar’ın, ek olarak özel bonuslar içeren bir kontratla Kiev’i bu bedele ikna etmeyi planladığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Ukrayna basınına açıklamalarda bulunan Ivan Cvjetkovic, tarafların anlaşma zeminine yakın olduğunu belirterek, “Önümüzdeki hafta içerisinde önemli gelişmeler olacak. Beşiktaş konusunda umutluyum” ifadelerini kullandı.
(Fanatik)