Süper Lig’de sezona fırtına gibi giren ve ilk yarıyı 41 puanla zirvede kapatan Siyah-Beyazlılar, olumsuz hava şartlarının 2 maçını etkilemesi sebebiyle ikinci yarıya başlayamadı. 17 Ocak’taki Mersin İdmanyurdu karşılaşması, Başakşehir Stadı’nın kar yağışından olumsuz etkilenmesi nedeniyle yarıda kalan; önceki gün Trabzonspor’la deplasmanda oynaması gereken lig mücadelesi de oyuna saatler kala tatil edilen ve bu müsabakaları ne zaman oynayacağı merak edilen Siyah-Beyazlılar’dan konuyla ilgili olarak açıklama geldi. Dün bir televizyon kanalına konuşan kulübün Basın Sözcüsü Metin Albayrak, bu 2 karşılaşmayı oynamak için belirledikleri tarihleri Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirdiklerini belirtti.

Metin Albayrak: Beklemedeyiz


Albayrak, “Bu müsabakaları 3 ve 18 Şubat’ta oynamak istiyoruz. Bizim öngörümüz bu. Tabii Türkiye Futbol Federasyonu ne karar verecek bilmiyoruz. Onu bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı. TFF’nin konuyla ilgili olarak yakın zaman içerisinde bir bilgilendirmede bulunması beklenirken; eğer bu senaryo gerçekleşirse Beşiktaş, Şubat ayında tam 6 lig maçına çıkacak. 3 Şubat’ta yarıda kalan Mersin İdmanyurdu karşılaşmasını oynamayı planlayan Siyah-Beyazlılar; 4 gün sonra Gaziantep’le mücadele edecek.

Planlar derbi için yapıldı 


29 Şubat’ta Fenerbahçe’ye konuk olacak Siyah-Beyazlılar, derbi öncesinde 14 Şubat’ta Başakşehir’le; 18 Şubat’ta ise ertelenen Trabzon mücadelesini oynayıp 22 Şubat’taki Gençlerbirliği müsabakası sonrasında Kanarya’nın karşısına çıkmayı hedefliyor. Öte yandan Kartal, Şubat’ta kupa maçı da oynayacak.

kaynak:
 fanatik