Beşiktaş'ın başarılı stoperi Ersan Adem Gülüm Çin'e transfer oluyor.

Başkanı Burada 

Başkanı şu sıralar İstanbul'da olan Çin Ligi ekiplerinden Hebei China Fortune , Beşiktaş'a yaptığı teklifi 7.5 milyon euroya çıkardı. Hebei China Fortune'nun bu teklifi ile konuyu masaya yatıran Siyah-Beyazlı ekip , Ersan Gülüm'ün transferine onay vererek Demba Ba ile birlikte 20 Milyon Euro civarında bir gelir elde etmek istiyor.

Ersan'da İstekli

Kendisine önerilen yıllık 5 Milyon Euro'yu cazip bulan Gülüm teklifi onaylarken , son kararı yönetime bıraktı. Futbola Avustralya'da başlayan futbolcu, Box Hill Inter, Green Gully, North Coburg United, Meadow Park, Doncaster Rovers, Thomastown Devils takımlarını oynayıp 2004 yılında genellikle Türk oyuncuların forma giydiği Avustralya takımı Hume City'de profesyonel futbola başladı. 2004 ve 2005 sezonlarında eyaletin ikinci ligi olan Vodafone State League Division 1'da forma giydi. 11 Haziran 2005'te ilk ve tek golünü Dandenong Thunder takımına attı. İngiltere'de yaptıkları turda teknik adam Ersun Yanal tarafından keşfedilmişti. 

Türkiye'de Manisaspor İle Geldi

10 Temmuz 2006 yılında, Vestel Manisaspor'a transfer oldu. Böylece Türkiye kariyeri başlamış oldu. Sezona Manisaspor A2 takımında başladı. 20 Eylül 2006'da İstanbulspor karşısında oynanan Türkiye Kupası maçında ilk kez A takım forması giydi. Son 15. dakikada Ümit Bozkurt'un yerine oyuna dahil olmuştu. 8 Nisan 2007'de Sivasspor karşısında ise ilk kez lig maçına çıktı. 

Beşiktaş 2010'da Keşfetti

2010-2011 senesinde Beşiktaş forması altında kiralık olarak forma giydi. Beşiktaş stoperleri Tomas Sivok ve Matteo Ferrari'nin sakatlıkları nedeniyle şans bulup Beşiktaş taraftarının dikkatini çekti. Ligin ilk yarısı hepsi ilk 11'de olmak üzere 10 maça çıktı. Türk Milli Takımı'nda da forma giyen başarılı stoper , yönetimin bu cazip teklifi onaylaması halinde kariyerine Çin Süper Ligi'nde devam edecek.

Levent Ümit Erol- Özel Haber