Eski Başkan Yıldırım Demirören döneminde yaptığı transferler ve harcadığı paralar sebebiyle eleştiri oklarının hedefi haline gelen ve yüklü bir borç yükünün altına giren BeşiktaşFikret Orman ve kurmaylarının göreve gelmesiyle hem sportif hem de maddi anlamda yükselişe geçti. Son olarak 2011’de  2 milyon Euro bedelle Adanaspor’da alınan Ersan Gülüm’ü Çin ekiplerinden Hebai China Fortune’a tam 7 milyon Euro’ya satan Siyah-Beyazlılar, bu oyuncudan 5 milyon Euro kâr etmeyi başardı. 

Birlikten kuvvet doğar

Az bir parayla kadrosunu savunmacılar Alexis Delgado ve Marcelo ile takviye eden Kartal, teknik direktör Şenol Güneş’in gönderilmesine, onun yerine takviye yapılması koşuluyla izin verdiği Ersan’ı Çin’e gönderdi. Siyah-Beyazlılar yaptığı transfer hamleleri ise her kesimden büyük beğeni alırken, alış ve satışlardan büyük kazanç elde etmeyi de sürdürüyor. Transferlerde pazarlıkları bizzat Başkan Fikret Orman yönetirken, satışları ise 2. Başkan Ahmet Nur Çebi koordine ediyor.

Ersan’da Demba Ba taktiği


Ersan Gülüm’ün gönderilmesinde Senegalli golcü Demba Ba’da uyguladığı taktiği deneyen Beşiktaş, başarılı yöneticilerin çabasıyla transferde yine kâr sağladı. Başkan Orman, Demba Ba’nın 11 milyon Euro’dan aşağı satılmasına karşı çıkmış, Ahmet Nur Çebi de 13 milyon Euro’ya Çin’den alıcı bularak takıma 2 milyon daha fazla kazandırmıştı. Yine Ersan için de 5 milyon’dan aşağı düşünmeyen başkanın talimatıyla üzerine 2 milyon daha konularak satış gerçekleşti.