Mario Gomez’in ayrılık ihtimaline karşı alternatifler üzerinde ciddi bir çalışma içinde olan Beşiktaş’ın gündemine gelen son isim Wolfsburg’un kule forveti Bas Dost oldu. Menacerlerin önerdiği oyuncu için temaslar başladı.

Gomez ile karar aşamasına gelen Beşiktaş’ın santrfor listesi bir hayli kabarık. Siyah-Beyazlılar’ın listesine her gün yeni bir isim ekleniyor, transfer komitesi deyim yerindeyse harıl harıl çalışıyor. Son olarak Asamoah Gyan önerisini değerlendiren Kara Kartal, Gomez’in ayrılık ihtimali üzerine daha flaş ve sürpriz bir isme yöneldi: Bas Dost...

‘En iyisini değerlendiriyoruz’

Alman devi Wolfsburg takımının Hollandalı golcüsü için ülkesi ve Almanya’da Beşiktaş’a önerildiği şeklinde haberler yayıldı. Siyah-Beyazlı yöneticiler futbolcunun menacerler tarafından kendilerine sunulduğunu doğrulayıp, “Bu şekilde çok talep var. Takımımız için en uygun olanını değerlendireceğiz” açıklamasını yaptı.

Güçlü fiziği ile dikkat çeken Hollandalı forvetin Bundesliga ekibi ile bir yıl daha sözleşmesi var. Wolfsburg bu nedenle 27 yaşındaki forveti satıp, bir sonraki sezon bedelsiz olarak gitmesini engellemek amacında.

Almanya performansı süper

Bundesliga’da forma giydiği 84 maçta 36 kez fileleri havalandıran, geçen sezon ise oynadığı 32 maçta 10 gol sevinci yaşayan Bas Dost’un, Türkiye opsiyonuna sıcak baktığı belirtiliyor. Gündeminde birçok isim bulunan Beşiktaş bu transfer için Gomez’in durumunun netleşmesini bekliyor.

İkinci plan Falcao

Her ne kadar şartları ağır olsa da Kartal, Falcao isminden de vazgeçmiş değil. Monaco’ya dönen Kolombiyalı golcünün 2018’e kadar sözleşmesi var. Fransızlar’la görüşme halinde olan Beşiktaş en uygun rakamı almaya çalışıyor

Gomez’in alternatiflerinden olan Radamel Falcao da Siyah-Beyazlılar’ın forvet listesinin en üst sıralarında yer alıyor. Transfer komitesi başkanı Umut Güner’in menacerler aracılığıyla yürüttüğü görüşmelerden flaş bir sonuç çıktı.

Buna göre 30 yaşındaki Kolombiyalı forvet yapılan teklife son derece olumlu baktı. İspanya sonrası istediği performansı gösteremeyen golcü ile Mario Gomez’in kararı sonrası masaya oturulacak. Falcao’nun, Şampiyonlar Ligi’ne direkt gruplardan başlayacak Beşiktaş’ın teklifine sıcak bakması yönetimi de heyecanlandırdı.  



AJANSSPOR