Beşiktaş'ın Mario Gomez transferini tamamlamasının ardından gözler orta saha transferini çevrildi. Veli Kavlak'ın uzun süren omuz sakatlığının ardından yeniden ameliyat olması ve en az 3.5-4 ay sonra sahalara dönme ihtimali ile Tolgay Arslan'ın çapraz bağ sakatlığı nedeniyle 6 ay sahalardan uzak kalacak olması; siyah-beyazlıları orta saha transferi için düşündürüyor.

SAMPDORİA İLE KAPIŞIYOR
Bu dönemde yönetim bir çok isimle temasa geçerken, İtalyan basını Beşiktaş'ın Alberto Aquilani için tüm şartları zorladığını yazdı. Haberde Fiorentina ile sözleşmesi sona eren Aquilani için en büyük ilginin Beşiktaş ile Sampdoria'dan olduğu ve 31 yaşındaki İtalyan Milli oyuncu için iki kulübün transfer yarışı içerisine girdiği ifade edildi. Beşiktaş'ın karakteristik özellikleri ve bonservisi elinde olduğu için Aquilani'yi ısrarla istediği belirtildi.

İNLER'İN TALİBİ ARTIYOR
Yönetim, İtalyan oyuncunun alternatifini de belirledi, Gökhan İnler... Daha önce görüşülen Gökhan İnler için Fiorentina'nın devreye girmesi ve Leicister City'nin Napoli'ye 4.5 milyon dolarlık teklif sunması, bitme aşamasına gelen transferin zora girmesine neden oldu. Yine de bu futbolcu ile temaslarını sürdüren yönetim, Gökhan İnler'den umudunu kesmiş değil.