Şampiyon Beşiktaş'ın şampiyon teknik direktörü Şenol Güneş, beIN Sports'a özel açıklamalarda bulundu.
İşte Şenol Güneş'in açıklamaları:

-ÖNCE OYUNCU KEYİF ALACAK Kİ SEYİRCİ DE ALSIN-

"Sahada işini iyi yapmayan oyuncu önce kendine sorumludur, önce kendiniz keyif alın ki seyirci de alsın. Dünkü maçta pozisyonlar bulduk, goller attık ama çok pozisyon da verdik. 'Bu maçı geçiştirelim, iddiası yok' diyemezsiniz. Bir sanatçı evinde de sahnede de aynı sesle söyleyebilmeli. Hata yapıldığında kızmamın sebebi yanlışların düzeltmesinden dolayı."
-İNSANLARIN HİÇBİRİNİ AYIRMAM-
"Dayak atar pozisyona gelen hocalar var. Benim asla öyle şeyim yok. İnsanların hiçbirini ayırmam. Öyle antrenörlerim vardı ki çok sert görünürdü. Ben etkilenmezdim. Öyle oyuncu vardı ki antrenör bağırdığında oyuncu gülerdi. Bazıları da en ufak uyarmada alınırdı. Benim için de 'gergin' denildiği oluyor. 'Fenerbahçe maçında çok gergindi' diyorlar ama benim o maçla bu maç arasında bir farkım yoktu. Benim hareketlerimden oyuncuların olumsuz etkilendiğini bilsem onu düzeltirim. Ama şu ana kadar öyle olduğunu düşünmüyorum"

-BAZEN BAŞKANLA FİKİRLERİMİZ ÇATIŞIYOR-

"Benim hayallerimle, Türkiye’de bu işi yapanların hayalleri arasında farklılıklar olabilir. Ben herkesin katkı yapmasını istiyorum. Saha içini tartışmak yerine saha dışında kavga arıyorlar. Kurumlar arasında kavga yaratmanın daha çok prim yaptığı düşünülüyor. Diğer takımların başarılı olduğu kulvar konuşulurken o kulvarın dışına çıkıp bizim başarılı olduğumuz kulvarda kavga yapmanın hiçbir anlamı yok. Geçen sezon başında konuştum, belki bu sezon da konuşacağım. Sanki başkanla kavga ediyorum, başkan ya da ben neredeyse ayrılacağım noktasına getirdiler. Başkan beni biliyor, ben de onu biliyorum. Ben durum tespiti yapıyorum. Şu konuşulmak isteniyor. Transferi hoca mı, başkan mı yapar? Bunu kaç defa söyleyeceğim. Tabii ki yönetim kurulu karar verir. Bir iş yerinde de patron önemlidir. Ama çalışanların da fikri alınır. Ben herkese fikirlerimi söylüyorum. Bazen başkanla çatışıyoruz da ama fikirler çatışıyor. Spekülasyon yapmak doğru değil. Alınan ve bizde kalan her oyuncu değerlidir. Giden oyuncu da değerlidir. Demba Ba’nın gitmesini istemiyordum. O da istemiyordu ama gönderilmek zorundaydı."

-HER ŞEYİ MÜKEMMEL YAPMADIK-

"Mazeret üreten değil, çözüm üreten biri olmak zorundayım. Biz hatalıyız ya da biz başarılıyız. Hoca transfer istedi, yönetim de bütün borca rağmen parayı verdi, aldı. Bir ay sonra hoca giderse ne olacak? Biz her şeyi mükemmel yapmadık. Ama yapılan doğrular iyi olduğu için buralara geldik."

-OYNAMAYAN OYUNCU GÖNDERİLİR-

"Beşiktaş’ın transfer bakımdan sıkıntıları var, geçen sene de vardı. 1-2 oyuncu verilir, yeni oyuncular alınabilir. Aslen doğru değildir. Oynayan oyuncu tutulur, oynamayan oyuncu gönderilir."

-DAHA ÖNCE BAŞKANDAN TEKLİF GELDİ-

"Daha önce de geçmişte başkandan bana teklif geldi. O zaman olmadı. Daha sonradan oldu. Bunlar olabilir. O dönemdeki yönetimler, hocalar büyük katkı yaptı da bu noktalara gelindi."

-TALISCA VE ABOUBAKAR'IN...-

"Bardağın dolu ya da boş tarafından baktığın önemli. Talisca ve Aboubakar’ın kiralık olması doğru değil. Ama alamıyorsun. Nereden bakacağınıza bağlı. O gün öyle gerekiyordu. İki tane genç oyuncu aldın, eksiklikleri vardı, takımları bıraktı. Burada kötü oynasa gidecek, bu zarar değil mi? Aboubakar, devamlı oynasa Cenk oynamasa kaybedeceksin. Aslında çok sorun var. Şimdi Aboubakar, beni isteyen var derse gidecek. Cenk’i kaybettiğin zaman kulübün ekonomisini  kaybediyorsun. Geçici oyuncuyu oynatıyorsun, sonra gidiyor. O yüzden mucize oldu diyorum."

-FİKRET ORMAN'DAN SÜRPRİZ ZİYARET-

Röportaj sırasında Başkan Fikret Orman, kızları ve Ahmet Nur Çebi, Şenol Güneş’in röportajını ziyaret etti.
Güneş, “Başkanım tam aleyhinde konuşuyordum. Geldiniz. Dikkatli konuşmamız gerekiyor.”
Fikret Orman ise “O yüzden kalabalık geldik” diyerek esprili cevap verdi.

-ÜMİT ÖZAT, SAYGI GÖSTERMEYE ÇALIŞTI-

"Ümit Özat, maçtan önce benim elimi öptü, ben de öptürmemeye çalıştım. Hocasıyım, saygı göstermeye çalıştı. Maçta üstüme doğru gelince çekindim. Maç bitince “öyle geldi ki fiziğiyle korktum, herhalde elimi öpmeye geldi” dedim. Ama öyle bir şey yapıldı ki sanki alay ediyormuşum gibi oldu. O da genç, direkt öyle algıladı."

-HERKESİN ÜZERİNE KOYMASI LAZIM-

"Şampiyonlar Ligi’nde bir basamak daha yukarı çıkmamız gerekiyor. Üstüne çıkmamız için başka bir şey yapmamız gerekiyor. Mevcut oyuncularla yukarı çıkmak için iki misli çalışman lazım. Herkesin üzerine koyması lazım. Bu yetmeyebilir. O zaman transfer yapacaksın."

-BENCE BİZİM İÇİN YETERLİ-

"Aboubakar, Demba Ba, Cenk iyi karakterli oyuncular. Başkan, “ekonomik durumumuz iyi, çok daha iyi oyuncular alacağız” derse, “bence bunlar bizim için yeterli” derim. Demba Ba henüz oynamadan iş yaptı. Cenk ve Aboubakar iyi. Ama 'Aboubakar’ın çok maliyeti var. Kulübün dengelerini bozar' denilirse yapacak bir şey yok."

-BARCELONA, CENK'E 20-30 MİLYON VERİYOR, SATAR MISIN?-

Şenol Güneş'in 'Başkanım Barcelona Cenk için 20-30 milyon veriyor, satar mısın? sözlerine Başkan Fikret Orman "Satarım" dedi.
Güneş ise "Ben satmam başkanım' ifadelerini kullanarak keyifli bir diyalog daha yaşandı.

KALECİ KONUSUNU DÜŞÜNMÜYORUM-

"Geçen sezon devre arasında Fabri ile anlaşma yapılmıştı ama sakatlık olunca alamamıştık. Sonra Boyko alındı. Kaleci konusunu düşünmüyorum. Fabri, Tolga ve Utku’nun da iyi olduğunu düşünüyorum."

-SOSA GİTMESİN DİYE DİRENDİM-

"Sosa giderken gitmesin diye direndim. Ama gitmek istedi, gitti. Gomez zaten gitmeye mehilliydi. Gökhan, Kerim, Olcay gitti. Şartlar bunu getirdi. Her yapılan iş doğru yapıldı ki buraya gelindi. Şimdi devam etmeli. Basamağı birer birer atlayacaksın. Beşer beşer atlarsan geri düşersin. İşe girince hayatın bitti mi? Yeni başlıyor. Hayat devam ediyor. Yeni hedefler olacak."

-ŞARTLAR SİZİ GİTMEYE ZORLAYABİLİR-

"Trabzon’da 3,5 senelik sözleşme imzaladım, doğru olmadığını gördüm. Şartlar sizi gitmeye zorlayabilir, sonra ayrıldım. Tek sene olursa başarı gelince zaten devam ediyor. Bursa’da öyle kullandım. Buraya gelince 2+1 denildi, itiraz etmedim. Öncelik karşılıklı güven. Bursa’daki kişileri tanımıyordum ama tek sene olunca hiç sorunum olmadı. 2 senelik olsaydı, nasıl ayrılacaktım?"

-TÖRE'YE BAKACAĞIZ-

"Gökhan Töre’ye bakacağız. İyi bir Gökhan olarak görmek istiyoruz. Geçmişe değil, geleceğe dönük bakacağız. Kaybolması yazık olur. İstediğimiz Gökhan olmadı ama onun şansı ve mesafesi var."

FENERBAHÇE MAÇINDA 15 SANİYE KALA DARBE YEDİK-

"Biz Başakşehir maçında hiçbir şey yapmadık. Bir tane oyuncumuzun tepkisi yok. Uyurgezer gibi. Çok kötü oynadık. Sonra Fenerbahçe maçında 15 saniye kala darbe yedik. Aynı oyun anlayışıyla Bursaspor’u yendik. Ama bazen bizler de hata yapıyoruz"

-TARAFTAR TAKIMIN GURURUDUR-

"Taraftar takımın sembolü, gururudur. Beşiktaş’ta taraftar başka bir değerdir. Çünkü düştüğün zaman ayağa kalkmayı sağlıyorlar. Sahalar hep doldu. Hem kalitesi hem de sayısı yüksekti. Başarının birinci anahtarıydı. Başakşehir maçı iyi işler yaptı ama tribünü ne kadar doldurabildi? Dün hakikaten güzel bir tablo vardı."