Onay yaptığı açıklamada;

- ŞENOL GÜNEŞ'İ ÇOK SEVİYORUM -

"Sezon başlarken herkes ligin en güçlü kadrosu Beşiktaş'ta dedi. Son haftalara baktığımızda kadronun erozyona uğradığını gördük. Burada ince eleyip, sık dokumak lazım. Herkes birbirini suçluyor. Beşiktaş geçen sene 4.oldu. 4 takımın şampiyonluk için yarıştığı bir ligde 4.oldu. Tarihinin en güçlü kadrosu ile bu sonuç hayal kırıklığı yarattı. Bu 4.lüğün ardından sezona yine iddialı girdi ve şuanda 7.sırada yer alıyor. Kimileri hocayı, kimileri yönetimi, kimileri futbolcuları eleştiriyor. Bana diyorlar ki, Şenol Güneş'i çok eleştiriyorsun. Şenol Güneş'i ben çok seviyorum. Türkiye'nin en iyi 3 teknik adamından biri olduğunu düşünüyorum. Fakat ortada bir başarısızlık varsa bunu da söylemek zorundayım. Şenol Güneş, Beşiktaş'ı çok iyi mi yönetti bu takım 26 puan aldı?" dedi.

- YÖNETİM BU TAKIM SENİN ESERİN DEDİKLERİ TAKIMI SAYIYORUM -

"Diyorlar ki yönetim bu takım senin eserin. Bu takım senin eserin dedikleri takımı sayıyorum. Karius 8 ay önce Şampiyonlar Ligi finali oynadı. Vida 6 ay önce Dünya Kupası finali oynadı. Pepe 10 sene Real Madrid forması giydi. Adriano 6 sene Barcelona'da oynadı. Medel, Şili Milli takımı kaptanı. Babel, Hollanda Milli takımı oyuncusu, Liverpool da forma giydi. Quaresma'yı söylemeye gerek yok. Love, Brezilya Milli takımı oyuncusu, Ligimizde gol kralı oldu. Adem bütün Avrupa'nın tanıdığı Sırp Milli takım oyuncusu. Bu kadroya 'yönetim bu takım senin eserin' diyorlar. Ortada bir enkaz var,hoca bu takım ile başarısız oldu algısı yaratılıyor. Dikkat edersen Oğuzhan ve Atiba'yı da saymadım. Burada yönetimin de zaafları var. Bir ilgisizlik varmış gibi gözüküyor. Bu takım 26 puan alabilecek bir takım mı? Başakşehir daha yaşlı. Larin ve Güven yetersiz bunu kabul ediyorum. Başakşehir'de de santrafor yok. Onlar savunması ile lider oldu. Madem gol sorunu yaşıyorsun az gol yiyeceksin. Beşiktaş doğru bir oyunda bulamadı. İzleyiciler, taraftarlar top ayağındayken kim ne yapıyor ona bakıyor. Taraftarlar bizim baktığımız gözle bakmıyorlar. Onlar daha heyecanlı oluyor. Ben takım oyununa bakıyorum. Sahada bir takım oyunu var mı? İyi bir yardımlaşma var mı? Alanlar daralıyor mu? Oyuncular birbirine yakın mı? bunlara bakıyorum ve böyle bir takım oyunu olmadığını aylardır söylüyorum. Takım saha içerisinde çok dağınık. Bu yüzden eleştiriyorum. Hocanında takımla ve yönetimle olan kimyası bozuldu. Futbol da böyledir. Claudio Ranieri, Leicester City'de şampiyon oldu, 6 ay sonra 5 maç üst üste maç kaybetti ve gitti. Fulham'ın başında takım lig sonuncusu. Aşklar mutlulukla başlar ve hüsrat ile biter. Dünyanın kuralı budur. " dedi.

- FATİH TERİMİ NEDEN ELEŞTİRMİYORSUN DİYORLAR -

" Bana diyorlar ki, Fatih Terim'i neden eleştirmiyorsun. Adamın sakatları, cezalıları bir sürü problemleri vardı. Geçen sene şampiyon oldu, kredisi var. Beşiktaş 4.olmadı mı? ben yanlış mı biliyorum. Beşiktaş'ın mali durumunun kötü olmasının sebebi geçen sene olunan 4.lüktür. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için o kadroyu kurdu. Şampiyonlar Ligi'nde oynamayınca direk -40 milyon Euro yazdı. Şenol Güneş ben bu takımı ayağa kaldırırım, benim o enerjim var diyorsa, ondan iyisini bulmak imkansız. Ancak onu da demoralize görüyorum. " diyerek sözlerini tamamladı.

- (haber1903.com - özel haber)