Çok önemli maç. Kazandığımız zaman avantaj bize geçecek. Avantajlı bir skor almak için elimizden geleni yapacağız. Tek eksiğimiz cezalı Olcay. Kazanırsak bir adım öne geçeriz. Ama kazanan da kaybeden de bir şeyi bitirmez.

Gençlerbirliği maçında ikinci yarı daha iyiydik ama aradığımız golleri bulamadık. Motivasyonun pek çok etkeni olabilir. Sadece bir şeye bağlamak doğru olmaz. Ama biz yarın bu mazeretlerin arkasına sığınmak istemiyoruz. Saha, hakem kararları, sakatlıkları sayacak olursak pek çok gerekçe ortaya çıkar ama biz yarın çıkıp oyunumuzu oynamak istiyoruz. Saha iyi olur kötü olur onunla ilgilenmeyiz. Kaderimize razı olamayız. Elimizden geleni yapacağız.

Oyuncuların kadroya alınması alınmaması her zaman tartışma konusu yapılıyor. Bundan da oyuncu farkında olmasa da etkileniyor. Bunları bu kadar çok gündemde tutmamak lazım. Sonuçta formayı hak eden oyuncu alır. Futbol kültürümüzde bu tartışmaların olmaması gerekir. Eğer kadroya girmeyen oyuncuların üstünde durursak o futbolcular da buna bahane üretirse bir süre sonra kendini bırakır ve forma bulduğunda formunu sahaya yansıtamaz.

"Quaresma mutsuz değil"

Ben Quaresma'nın oynamadığı için mutsuz olduğu haberlerini ben sizden okuyorum. Böyle bir şey yok. Ben kendisiyle konuştum. 3 gün önce konuştuk ve bir sorun olmadığını söyledim. O da öyle söyledi. Oynamayan her oyuncu için haber yapıyorsunuz. Peki neden Serdar (Kurtuluş) hakkında haber yapmıyorsunuz. Serdar'ın günahı ne? O oynamak istemiyor mu? Böyle bir şey olmaz. Ben kimin çalıştığını görüyorum. Oynatamadığım için de üzülüyorum ama ne yapabilirim. Üzülmek başka şey, iş yapmak başka şey. Ben yarın Quaresma oynayacak desem tüm sorunlar çözüülecek mi? Ben basın toplantısına gelmeden önce bir yere konuşmuyorum ama gazetlerde benim röportajlarım yer alıyor. Ben buraya gelmeden siz her şeyi yazmış oluyorsunuz. Bunu spor kültürümüzden çıkarmamız lazım. Siz basın mensupları önemli iş yapıyorsunuz. Söylediklerimizi aktarıyorsunuz. Size yardımcı olmak da istiyorum. Ama buraya çıkınca ne diyeceğimi bilemiyorum.

Tosic'in kendi kalesine golleri...

Tosic'in 2 haftadır kendi kalesine gol atması onu kadroda tercih etmemiz ya da etmememiz konusunda bir ölçüt değil. Tosic iyi bir profesyonel iyi çalışıyor. Ama pozisyon alma konusunda hataları var. Bunu da daha çok çalışarak aşabilir. Kend kalesine attığı gollerden özellikle Fenerbahçe maçında attığı gol daha güzeldi. Baya net bir vuruş yaptı. Ama olabilir. Futbol hatalar oyunu bunu aşmanın yolu daha çok çalışmaktır.

Saha komiseri doğru yaptı

Olimpiyat Stadı'nda van Persie'nin ısındığı alanla ilgili ben saha komiserinin doğru olanı yaptığını düşünüyorum. Ben de oyuncularımı sahada ısıtayım o zaman. Elbette futbolcuların sağlığı çok önemli. Bu alanların ona göre hazırlanması gerekiyor. Ancak ortaya konmuş kurallar var. Şimdi van Persie'ye göre ya da kişiye göre kural değişikliği olmaz. Kurallar baştan konuyor. Şimdi oyuncu orada ısınırken bir başka futbolcuyla çarpışsa ya da hakemin koştuğu o bölgede hakemle çarpışsa ne olacak. Eğer kuralları esneteceksek ben de sahanın ortasından maç yönetmek isterim. Oradan daha iyi yönetirim çünkü.