Beşiktaş, İngiliz devi Liverpool'dan 2 yıllığına kiraladığı yeni transferi Alman file bekçisi Loris Karius için imza töreni düzenledi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın da hazır bulunduğu törende basın mensuplarının sorularını yanıtlayan 25 yaşındaki file bekçisi, Jürgen Klopp'un kendisini Liverpool kadrosunda tutmaya çalıştığını ifade etti.

Karius, "Klopp'un Beşiktaş'a transferindeki görüşü neydi?" sorusuna, "Beni takımda tutmak istiyordu ama ben ona bu transferi istediğimi söyledim. O da bu durumu anlayışla karşıladı. Tüm taraflar için iyi bir anlaşmaydı. Ama dediğim gibi, gitmemdense kalmamı tercih ettiğini bana söyledi." yanıtını verdi.

"Bir kaleci için hâlâ gencim. Buraya gelerek ileriye doğru bir adım attım. Kupalar kazanmak istiyorum." diyen Karius, Beşiktaş'ı tercih etmesiyle ilgili "Taraftarların attıkları mesajlar buraya gelmemde etkili oldu. Bana büyük bir destek verdiler. Ayrıca, ilk andan itibaren Beşiktaş Kulübü beni gerçekten istediğini bana hissettirdi." sözlerini kullandı.



"Mario Gomez'e sormama gerek olmadı"

Beşiktaş'a gelmeden önce daha önce burada forma giymiş Alman oyuncularla konuştuğunu ifade eden Loris Karius, Mario Gomez'le konuşup konuşmadığına yönelik bir soruya "Mario Gomez'e sormam gerekmedi çünkü onu tanıyan herkes, kendisinin Beşiktaş'ta nasıl mutlu olduğunu bana anlattılar. Bazı diğer oyuncularla konuştum." dedi ve ekledi:

"Buradaki derbiler Almanya'da da izleniyor. Almanya'daki Türk arkadaşlarım buraya geldiğim için mutlular, bana mesajlar atıyorlar."

"Her oyuncu hatalar yapabilir"

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid'e 3-1 kaybettikleri maçta iki tane büyük hataya imza atan Karius, bunu geride bıraktığını ifade etti.

"Hayat böyle. Her oyuncu hatalar yapabilir. Benim için şanssız bir gündü ama futbol böyle bir oyun. Ayrıca, Şampiyonlar Ligi finali her oyuncuya nasip olan bir şey değil."



"Önemli olan yakışıklılık değil"

Beşiktaş'a transfer olduğu günden bugüne fiziki görüntüsüyle de bir hayran kitlesi oluşturan genç kaleci, bu konuyla ilgili bir soruya "İyi bir görüntüye sahip olmak güzel elbette ama ben sahada iyi performans göstermekle ilgileniyorum." yanıtını verdi.

Fikret Orman, Mesut sorusuna izin vermedi

Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı'nı bırakması ve buna yönelik tartışmalarla ilgili bir sorunun ardından araya giren Fikret Orman, Karius'un yanıt vermesine izim vermedi.

Orman, "Bu Beşiktaş'ın imza töreni. Loris'in kendi röportajları olur, bunu oralarda sorarsak daha iyi olur. Gencecik, pırıl pırıl bir futbolcumuzun mutlu bir başlangıç yapmasını istiyorum. Yarın gazetelerde "Mesut Özil böyle, şöyle" görmek istemiyorum. Ben oyuncumun pozitif tarafının yansımasını istiyorum." diye konuştu.

Karius, sözlerini "Dışarı çıktığımda taraftarları görüyorum. Birçok insan fotoğraf çektirmek istiyor. İnsanlar sizi destekliyorlar, onlara zaman ayırmalısınız." diyerek bitirdi.