Beşiktaş'ın başarılı futbolcusu Mario Gomez, en güçlü yanının, sezgileri olduğunu söyledi. Topun ceza sahasında nereye gideceğini tahmin etmekte zorlanmadığını vurgulayan Alman forvet, “Nerede durmam gerektiğini biliyorum.” dedi. GQ Türkiye Dergisi'ne kapak olan tecrübeli isim, attığı gollerde yaşadığı duyguları anlattı. “Önce bir anlık huzur, ardından mutluluk. Golün hissi, hayatımda olan biten her şeyi unutturacak kadar güçlü.” şeklinde konuştu.

10 Temmuz 1985 doğumlu kabiliyet, golü koklayan futbolcuların özelliklerini şöyle sıraladı: “Öncelikle oyunu iyi okumalısınız. Topun size ulaşmasını sağlama yolunda kendinizi ayarlamalısınız. Kaleciye iyi pozisyon alabilmesi için gereken zamanı tanımayacaksınız. Vururken de şunu aklınızdan çıkarmayın; kuvvet her şey değildir. Hedefi tutturma oranı kıymetli bir özellik.” Profesyonelliğe adım attığı dönemde atılgan olduğunun altını çizen Kartal'ın ileri uç elemanı, “İnanın, hâlâ açım.” cümlesini kurdu. Bundesliga devi Bayern Münih'in başına geçen İspanyol Pep Guardiola'nın, kendisinin yerini Hırvat Mario Mandzukic ile doldurduğu hatırlatılınca Gomez şunları kaydetti: “Herkes için geçerli, basit bir denklem var. Biri daha iyi olduğunu kanıtlayana dek en iyisi sensin. Kimseden şans talep etmem. Yeterince çalışırsam hak ettiğim fırsatı yakalayacağıma inanırım.”

BREZİLYALI FORVET ROMARİO'YU ÖRNEK ALIYOR


Pivot santrforların revaçta olmadığı yorumu üzerine Gomez şöyle devam etti: “Geçmişte de ufak tefek; ama iyi golcüler dünya futboluna damga vurdu. Mesela örnek aldığım Romario. Kalite, boyla posla ölçülemez.” Bayern'deki son sezonunda az süreye rağmen en golcü 3. olduğu gerçeğinden hareket eden Gomez, “Oyuna her girdiğimde golle buluşmak iyi olmamı sağlıyordu.” ifadelerini kullandı. Kariyerinde Alman teknik adam Joachim Löw ile Stuttgart'ta iken çalıştığı İtalyan Giovanni Trapattoni'nin önemine dikkati çeken 30 yaşındaki deneyimin ağzından şunlar döküldü: “İnsan kendine inanır, içindeki gücü keşfeder ve yeteneklerine güvenirse er ya da geç başarıyı yakalar. Goller yetmiyor. Bir şeyi çok istediğinizde sizi yıldıramazlar.”

(Zaman)