Oğuzhan Özyakup, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada, kendisinin  Beşiktaş'a, "feda" diye adlandırılan 2012-2013 sezonunda geldiğini hatırlatarak,  "Kulübümüz zor durumdaydı, zor günler yaşadı. Genç oyuncularla başladığımız bir yoldu, ben de çok gençtim. Maddi olarak da zor durumdaydık. Beş sene içinde güzel  bir proje ve doğru adımlarla çok doğru yerlere geldik. Belki 'feda' sezonunun  zorluklarının ödülünü şimdi iki şampiyonlukla aldık." dedi.
 
Siyah-beyazlı futbolcu, insanların "feda" sezonunun daha zor geçtiği  yönünde düşüncesi olduğuna dikkati çekerek, "Tabii ki inanılmaz zor geçti.  Kısıtlı ve genç bir kadromuz vardı. Ama o günler inanılmaz zevkliydi. Çünkü  beklenti yoktu, kadromuz güçlü değildi. Geçen sezon şampiyon olduk, bu sene yine  şampiyonluk beklendi. Bizden çok şey beklendi. Daha zor bir sezon. Çünkü baskı  var. Camia şampiyonluk ve Avrupa'da başarı bekliyor. Bu yıl 'feda' sezonundan  daha zordu." diye konuştu.

"Van Persie'nin yalnız kalmaya ihtiyacı var"

Ziraat Türkiye Kupası maçında takım arkadaşı Dusko Tosic'in yanı sıra  kendisiyle gerginlik yaşayan Fenerbahçeli futbolcu Robin van Persie'nin  kendilerine yönelik davranışlarıyla ilgili soruyu yanıtlayan siyah-beyazlı  oyuncu, şu ifadeleri kullandı:
 
"Derbiden sonra hiç görüşmedim. Belki onun biraz yalnız kalmaya  ihtiyacı var. Her zaman söylüyorum, saygı duyulacak bir kariyere sahip.  İngiltere'de bu kadar başarı, Hollanda Milli Takımı'nda Dünya Kupası oynamış,  Şampiyonlar Ligi'nde o kadar maçı var. Belki geldiğinde her şey istediği gibi  olmadığı için, belki biraz beklediğinden daha az saygı gösterildiğini hissetti.  Bana göre Türkiye'de herkes ona inanılmaz saygı gösteriyordu. Bana göre bunun da  etkisi vardı. Maçın stresi, Fenerbahçe'nin zor dönemde olması onun gerginliği...  Bazen sahada düşünmeden ani tepkiler verirsin. Bana göre onun yanlışı bu oldu.  Ben 'Doğru yaptım, hatalı değilim.' demedim. Benim yanlışım onun öyle  davranmasına tepki vermemdi. Bunu yapmamam gerekiyordu belki. Ben hiçbir şeyi  başlatmadım, bunu herkes biliyor. Biz zaten evimizde oynuyoruz. Kendi oyunumuzu  oynadığımız sürece maçı kazanabileceğimizi biliyoruz. Benim kızdığım ve üzüldüğüm  nokta onun başlattığı bir şeyi benim tarafıma yıkmaya çalışmasıydı. Herkes gördü  öyle olmadığını. Bir futbolcuda olur böyle şeyler. Bazen gerçekten iyi arkadaşlar  kavga eder sahada. O da öyle tepki vermek istedi. Ben o yaşta olsam belki daha  sakin tepki veririm, belki içten sevinirim."
 

Oğuzhan, aralarındaki iletişimde sorun olup olmadığı yönündeki soruyu  ise "Gönül kırıklığı var tabi. Eskisi gibi olur mu, çok zor. Bunları düşünmedim.  Belki onun yalnız kalmaya ihtiyacı vardır. O da zor dönemden geçti. Benim için o geldikten sonrası güzel geçti. O geldi iki kere şampiyon olduk." diye yanıtladı.