Portekiz'in büyük kulüpleri söz konusu olduğunda Beşiktaş taraftarının sevgilisi Ricardo Quaresma'nın kariyeri hayli ilginç.

Sporting Lizbon'da yetişen Q7, kariyerinin en parlak dönemini Porto'da yaşadı. Ancak bir Portekiz büyüğünün asla formasını giymedi: Salı günü Beşiktaş'ın deplasmanda karşısına çıkacağı Benfica.

Kariyeri boyunca kırmızı-beyazlı formayı karşısında rakip olarak bulan Quaresma için durum Türkiye'de de değişmedi ve kariyerinin sonunda sürpriz bir kararla ülkesinin üçüncü büyüğünde de oynamaya karar vermezse değişecekmiş gibi de gözükmüyor.

Peki, Quaresma'nın Benfica'ya karşı karnesi nasıl?

Q7'nin kariyeri boyunca en çok karşılaştığı takım olan Benfica'ya karşı 7 galibiyeti, 6 mağlubiyeti ve 3 beraberliği bulunuyor. Bireysel performansı ise beklenenin biraz altında: Portekizli kanat oyuncusunun bu 16 maçta 3 gol ve 2 asisti bulunuyor. 

Fakat bu gol ve asistlerin bir ortak özelliği Q7'nin Salı günü gol atma veya asist yapma ihtimalini siyah-beyazlılar için daha heyecanlı hale getiriyor.

Quaresma'nın gol veya asist yaptığı hiçbir Benfica maçında oynadığı takım maçı kaybetmemiş, gol attığı maçların tamamını kazanmış.

Kısacası Portekizli Kartal, Benfica kalesini az ama öz vurmuş. Ne zaman kırmızı-beyazlılar karşısında skora etki ise takımına puan veya kupa getirmiş.

Salı günü sonuç ne olacak bilemiyoruz ama umarız Quaresma'nın Beşiktaş adına skoru değiştirdiği bir maç izleriz. Temsilcimiz için iyi bir sonucun yolu yalnızca futbol değil sonuç olarak buradan geçiyor gibi gözüküyor.

Yalnızca düşüncelerimiz değil, istatistikler de bunu söylüyor.