TFF Hukuk Müşavirliği'nin Josef de Souza'ya yönelik eylemiyle minimum 3 maç (Madde- 43 Kural Dışı HareketPFDK) ve Mehmet Ekici'ye yönelik eylemiyle de minimum 5 maç men (Madde 44 Saldırı) eylemleriyle toplam 8 maç men cezası tehlikesiyle karşı karşıya kalan Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı 'nın bu yılki emsal kararlarıyla alacağı cezanı 6 maçın altında olcağı belirlendi..


Disiplin Kurulu'nun, bu sezon tıpkı Quaresma gibi rakibine yönelik eylemlere karşı "saldırıdan" (Minimum 5 maç) sevk edilen benzer vakaların tümünü "şiddetli hareket" (Minimum 3 maç) kapsamında değerlendirerek karara bağlandığı ortaya çıktı..

PFDK'nın bu sezon "saldırıdan" sevk edilen Hataysporlu Murat Paluli, Hacettepeli Übeyde Adıyaman ve Adanasporlu Magaye'ye saldırı yerine şiddetli hareketten (kural dışı ceza) kesmesi Quaresma'yı Mehmet Ekici'ye yönelik eylemi konusunda 5 yerine 3 maçlık bir ceza tehlikesiyle karşı karşıya bırakmış oldu..

Buna göre Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu PFDK'ın emsal kararlarıyla hem Josef de Souza'ya hem de Mehmet Ekici'ye yönelik eylemleri şiddetli hareket (Kural dışı) kapsamında değerlendirilerek karara bağlanacak..

Her bir eylemden 3'er maç olmak üzere toplamda 6 maç men cezası tehlikesiyle karşı karşıya kalan Quaresma'ya büyük ihtimalle rakip takımın oyuncusu Souza'ya yönelik fiiliyle ilgili haksız tahrikten indirim uygulanacak.Josef de Souza'ya yönelik şiddetli hareketinden 2 (tahrik indirimli), Mehmet Ekici'ye yönelik eyleminden dolayı da 3 maç ceza tehlilesiyle karşı karşıya kalan Quaresma'ya çıkacak muhtemel cezanın 5 maç men olabileceği belirlendi.

Kaynak : SporX