Beşiktaş sahasında oynadığı son 38 lig maçının 36’sında yenilmedi. Fenerbahçe ise son 8 dış saha maçını kazanamadı. Tüm bu rakamları üst üste koyunca takımı ne kadar favori olsa da Şenol Güneş derbi uyarısı yapmaktan geri durmuyor. Fenerbahçe’nin tek güçlü silahını ise duran toplar olarak gösterdi.

Tam karşısına geçerek rakiplerinin, gol şanslarındaki bitiricilik, ofsayttan kaçınma, kanatlardan saldırılara karşı savunma zaafiyeti, duran topları savunma, bireysel hatalar yapmasına rağmen adının Fenerbahçe olduğunu tekrar tekrar hatırlattı.

GÜNEŞ OYUNCULARINA HATALARINI ANLATTI… “YAPMAYIN” DEDİ

Güneş kendi oyuncularına da eksiklerinden bahsetti… tecrübeli teknik adam yetenekli oyunculara karşı savunma zaafları yaşadıklarını ve kendisini rahatsız edecek ölçüde bireysel hatala yaptıklarını anlattı. Bu bağlamda karşı takıma çok pozisyon verdiklerini ayrıca ceza sahası dışından şut çektirdiklerini belirtti. Bunların önüne geçmek zorunda olduklarını söyledi.

GÜNEŞ’E GÖRE DERBİ GALİBİYETİNİN ANAHTARLARI

Güneş, derbideki oyun planlarını da paylaştı. 4 kritik nokta belirledi. Oyuncularından bu isteklerini yerine getirmeleri durumunda galibiyetin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

* Topa daha çok sahip olacağız.
* Oyunu rakip sahaya yıkacağız.
* Soldan saldırıp, sık orta açmayı deneyeceğiz.
* Kısa pas yapıp, agresif olacağız.


Kaynak:Fotospor