Beşiktaş'ın sevilen isimlerinden Sinan Vardar, TRT Kent Radyo(106.6)'da Ahmet Füsunoğlu ile Spor Kulübü programına konuk oldu.

Birbirinden önemli noktalara değinen unutulmaz isim, Beşiktaş'ın Şenol Güneş tercihi hakkında da oldukça ilgi çekici açıklamada bulundu. Sinan Vardar konuyla ilgili "Yönetimde 9 kişi Mustafa Denizli, Başkan Fikret Orman Abdullah Avcı gelsin istedi. Mete Vardar tek başına Şenol Güneş dedi" şeklinde konuştu.

Türk futbolunun büyük sorunlarından olan altyapının önemine de değinen Vardar, "Beşiktaş'ın Bayrampaşa ile yaptığı pilot takım anlaşması çok önemli bir anlaşma. Önce altyapı demek gerekiyor. Tüm spor branşlarının ilkokullara kadar indirilmesi sağlanmalı. İyi futbolcu, zengin bölgelerden değil, gelir düzeyi az olan yerlerden çıkar" dedi.

Türkiye'nin yabancı transferlerindeki hatalarına da değinen Vardar, "Milyon Euro'lar verip bir oyuncu getiriyorsunuz, yanına psikoloji eğitimi almış yaşam koçu vereceğinize 22 yaşında okuldan yeni mezun bir tercüman veriyorsunuz. O çocukta nereyi buluyorsa oraya götürüyor, o bar, şu bar..." şeklinde konuştu.

Öte yandan Sinan Vardar, bu düzenin böyle devam etmesi durumunda kendi gibi insanların futbol düzeninde yer alamayacağını söyledi.

Medyahaber.com - Ercan Ertan