Adı son dönemde Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın kaleci adayları arasında geçen 27 yaşındaki Hırvat Simon Sluga, hakkında çıkan transfer iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu.

İngiltere Championship ekiplerinden Luton Town'da forma giyen Hırvat file bekçisi Siyah Beyazlı takımın ilgisinden memnun olduğunu dile getirerek Beşiktaş'a yeşil ışık yaktı. 

Beklenilen performansı sergileyemeyen 26 yaşındaki Alman kaleci Loris Karius'la yolları ayırmaya hazırlanan Beşiktaş, yeni kaleci arayışlarına başladı.

Bu doğrultuda rotasını ilk olarak İngiltere'ye çeviren Siyah Beyazlı kulüp, Championship ekibi Luton Town'ın Hırvat kalecisi Simon Sluga'yı gündemine aldığı iddia edilmişti.

27 yaşındaki kaleci hakkında çıkan transfer iddialarıyla ilgili ilk kez konuşurken, Siyah Beyazlı camiaya da mesaj yolladı.

Sluga, Beşiktaş'ın kendisine olan ilgisi hakkında şu ifadeleri kullandı; "Herkes Beşiktaş gibi bir takımın kendisiyle ilgilenmesini ister" 

Henüz resmi temasların başlamadığını dile getiren Sluga, "Bu konuda kesinlikle hiçbir şey bilmiyorum. Kesinlikle böyle bir kulübün benimle ilgilenmesi ilginç olurdu, ama yine diyorum, kimse benimle temas kurmadı" şeklinde konuştu.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs günlerinde transferi ikinci plana attığını belirten Sluga, "Dürüst olmak gerekirse, bu şeylerle bile uğraşmıyorum. Bu şimdi arka planda. Bunun için bir zaman ve bir an var ve şu an bunun olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

İngiltere Premier Lig'in bir alt ligi olan Championship'te Luton Town forması giyen Sluga'nın sözleşmesi 2022'de sona eriyor.. 2019'da Rijeka'dan 1.7 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olan Sluga bir dönem Serie A devi Juventus altyapısında da forma giymişti.

Bu sezon Luton Town formasını 25 maçta giyen Sluga 43 golü kalesinde gördü.

Öte yandan Championship'te sondan 2. sırada bulunan Luton Town küme düşmeme mücadelesi veriyor.

Kaynak: Super Haber