Premier Lig, La Liga, Serie A, Ligue 1 ve Bundesliga'nın da aralarında bulunduğu Avrupa futbolunun önde gelen liglerinde ara transfer dönemi bitti.

Alman iş adamı Lars Windhorst'un, haziran ve kasım ayındaki ödemeleriyle hisselerinin yüzde 49,9'una sahip olduktan sonra teknik direktörlüğe Jürgen Klinsmann'ın getirildiği Bundesliga ekibi Hertha Berlin, kış transfer sezonunda en fazla harcama yapan takımlar arasında ilk sırada yer aldı.

Bundesliga'nın 19. haftasının ardından düşme hattının yalnızca 5 puan üstünde yer alan Hertha Berlin'in kasasından, transfer ettiği 4 isim için 78 milyon avro çıktı.

Transfermarkt'ın verilerine göre Almanya ekibi Hertha Berlin, Krzysztof Piatek için Milan'a 27, Lucas Tousart için Olympique Lyon'a 25, Matheus Cunha için RB Lepizig'e 15 ve Santiago Ascacibar için Bundesliga ekibi Stuttgart'a 11 milyon avro ödedi.

Hertha Berlin'den sonra ocak ayında en fazla para harcayan kulüpler, bu sezon liglerinde şampiyonluk yarışının çok uzağında kalan Serie A ekibi Napoli ve Ligue 1 ekiplerinden Monaco oldu.

Napoli, 65,5 milyon, Monaco ise ara transfer döneminde 62 milyon avroyu gözden çıkardı.

2019-20 kış transfer döneminde en fazla para harcayan 10 Avrupa kulübü şu şekilde;

Ara transfer döneminde flaş transfere ise Portekiz ekibi Sporting Lizbon'un orta sahası Bruno Fernandes'i kadrosuna katan Premier Lig takımlarından Manchester United imza attı.

25 yaşındaki oyuncu Fernandes'in transferi için Lizbon'a 55 milyon avro bonservis bedeli ödeyen Manchester United'ın ayrıca başarıya göre 25 milyon avroluk ek ödeme de yapabileceği açıklandı.

Serie A lideri Juventus ve Premier Lig'de Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi veren Tottenham da yaptığı yüksek bonservis bedelli transferlerle dikkati çekti.

İtalyan ekibi Juventus, Atalanta'dan Dejan Kulusevski transferi için 35 milyon, İngiltere ekibi Tottenham ise Hollanda Eredivisie Ligi ekiplerinden PSV'den Steven Bergwijn'i renklerine bağlamak için 30 milyon avroyu gözden çıkardı.

2019-20 kış transfer döneminin en pahalı 10 transferi ise şu şekilde;

Yayın hakkı, lisanslı ürün ve tribün gelirleri sayesinde ekonomik açıdan dünyanın en büyük futbol ligi olan Premier Lig, kış transfer dönemindeki transfer giderleri sıralamasında uzun yıllardır elinde tuttuğu liderliği, 2019-20 sezonunda da korudu.

Ocak ayı boyunca 221,6 milyon avroluk transfer harcaması yapan Premier Lig kulüplerini, Serie A (214,35 milyon avro) ve Bundesliga (195,95) izledi.

Borçları ve UEFA'nın finansal fair play kriterleri nedeniyle zorlanan Süper Lig kulüpleri ise 5,1 milyon avroluk transfer harcaması yapabildi.

2019-20 kış transfer döneminde en fazla para harcanan 10 Avrupa liginin sıralaması ise şu şekilde;

Kaynak: TRT Spor