Bundesliga'da sezon başından bu yana beklentilerin altında kalan Bayern Münih'te fatura teknik direktör Niko Kovac'a çıkacağı iddia edildi.

Goal Almanya ve Spox'da yer alan özel habere göre; Bayern Münih sezonu Bundesliga ve Almanya Kupası şampiyonu olarak bitirse dahi istenilen performansı veremeyen Kovac ile yollar ayrılacağı öğrenildi.

Çifte kupa yetmeyecek

Ligin son haftasında Eintracht Frankfurt'u konuk edecek olan Bavyera ekibi, bu karşılaşmadan berabere ayrılması halinde çok büyük olasılıkla averajla da olsa sezonu Borussia Dortmund'un üstünde bitirecek ve şampiyonluğunu ilan edecek.

Kupada da RB Leipzig ile final oynayacak olan Bayern Münih'in sezonu çifte kupayla bitirme ihtimali bulunuyor.

Ancak yerel başarılar Niko Kovac'ın görevine devam etmesine olanacak sağlamayacak. Özellikle Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Liverpool karşısında yaşanan hezimetten sonra Bayern yönetimi Hırvat teknik adamın yeterli olmadığı görüşünde birleşti.

Takım içinde de birkaç oyuncunun genç teknik adama karşı olduğu öğrenilirken Kovac'in antrenmanlarını monoton ve taktiksel olarak esnek olmadığı belirtildi. Bardağı taşıran son damlanın ise 28 Nisan'da Bayern'in Nürnberg ile 1-1 berabere kaldığı maç gösterildi.

2 aday var

Kovac'ın yerine ise alternatifler de konuşulmaya başlandı. Şu an PSV'de teknik direktörlük yapan eski Bayern Münih oyuncu Mark van Bommel ilk aday olarak öne çıkarken yine daha önce Bayern Münih'in 2. takımında görev alan Ajax Teknik Direktörü Erik ten Hag da adaylar arasında gösteriliyor.

Kaynak:Goal