Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih forması giyen 25 yaşındaki Alman futbolcu Joshua Kimmich, futbolcuların ırkçılık konusunda seslerini yükseltmeleri gerektiğini belirtti.

Floyd'un ABD'nin Minneapolis kentinde polis tarafından öldürülmesi ve bu anların kameralara yansıması ülkede ve dünyada büyük çapta protestoların başlamasına neden oldu.

Bu protestolara futbolcular da katılıyorlar. Jadon Sancho, Marcus Thuram, Achraf Hakimi ve Weston McKennie, Almanya Birinci Futbol Ligi'nde geçen hafta oynanan maçlarda George Floyd cinayetine ve polis şiddetine tepkilerini farklı şekillerde ortaya koydular. 

FIFA'nın talimatı üzerine Bundesliga yönetimi, formasını çıkararak George Floyd'u anan oyunculara herhangi bir ceza vermedi.

Kimmich, tüm futbolcuların ırkçılığa karşı bir tavır göstermesi gerektiğini belirttiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Futbol birçok insan için rol modeli. Futbolda ırkçılığın var olması mümkün olmamalı. Biz tek bir dünya, tek bir kulüp ve tek bir futbol takımıyız. Beyaz ya da siyah olmanın bir önemi yok. Biz futbolcuyuz. Futbolcular olarak diğer insanlara ulaşabilme adına büyük bir güce sahibiz. Söyleyeceğimiz şeylerle örnek olabiliriz. Bu bizim için önemli bir fırsat."

Öte yandan Kimmich, Bayern Münihli futbolcuların ayrımcılığa karşı bir tavır göstereceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Goal.com