İtalya Serie A'da Türk futbolcuların sayısı her geçen yıl biraz daha artıyor...

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray altyapısından yetişen genç stoper Ozan Kabak, genç yaşında Bundesliga ekibi Stuttgart'a oradan da Schalke 04'e transfer olmuştu.

Alman ekibinde sergilediği performansla İtalyan ekiplerinin dikkatini çeken 20 yaşındaki stoper, Hakan Çalhanoğlu'nun da formasını giydiği Milan'a transfer oluyor.

FIFA Menajeri Gaetano Di Caro, Schalke 04 yetkilileriyle görüştüğünü ve Milan'ın Ozan Kabak'ın transferini tamamlamaya çok yakın olduğunu belirtti.

Di Caro yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Schalke Genel Menajeriyle bazı transfer dedikoduları hakkında görüştüm, Milan ile bir süredir görüşmelerde bulunduklarını söylediler. Milan'ın Ozan Kabak transferini tamamlayacağından eminler. Ozan'ın Milan efsanesi Paolo Maldini ve Milan'ın sportif direktörü eski futbolcu Frederic Massara'dan kendisini gerçekten istediklerini hissettirdiği için memnun olduğunu duydum. Ozan Kabak'ı gerçekten istediklerini hissettiren tek kulüp Milan."

Alman ekibinin transferdeki tavrından da bahseden Gaetano Di Caro, "Schalke'nin çok fazla borcu var ve mali durumlarını düzeltmeleri gerekiyor. Milan'ın teklifini reddedemeyeceklerdir. Juventus da oyuncuya ilgi gösterdi ancak Ozan, Milan'da daha fazla oynama şansının yüksek olduğunun farkında. Schalke'nin Ozan'ı 23-25 milyon euro bandında bir bonservis bedeline gönderebileceğini söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

Öte yandan Ozan Kabak, bu sezon Schalke ile 7 resmi maçta forma giydi.

.

Kaynak: Fotomaç