Bundesliga ekibi Hertha Berlin'den yapılan açıklamada, 34 yaşındaki futbolcu Salomon Kalou'nun sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, koronavirüse karşı alınan tedbirleri yok sayan görüntülerinin yer aldığı belirtildi.

Takımın dörtlü gruplar halinde sosyal mesafe kuralına uyarak antrenman yaptığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Salomon Kalou, negatif test sonucunun da etkisiyle, yapılan uyarıların aksine soyunma odasında takım arkadaşlarıyla el sıkışarak selamlaşmıştır." 

34 yaşındaki Fildişi Sahilli futbolcunun Kovid-19 salgınının ciddiyetinden habersiz bir tavır sergilediği ve kuralları çiğnediği vurgulanarak; "Kulüp bu nedenle söz konusu futbolcuyu antrenmanlardan ve maçlardan uzaklaştırma kararı almıştır." ifadeleri kullandıldı.

Kalou'nun videodaki maaş indirimine yönelik eleştirilerine de yanıt verilerek, oran hesaplamasında yapılan hatanın düzeltildiği ve indirim kararının oyuncular dahil kulüpteki herkes tarafından desteklendiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kalou ise üzgün olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı; "Test sonucum negatif geldiği için heyecanlandım ve düşünmeden hareket ettim. Videoda görünen ve yayın yaptığımı bilmeyen herkesten onları bu duruma düşürdüğüm için özür diliyorum." 

Kaynak: Super Haber