Almanya Bundesliga ekiplerinden Leipzig'in 24 yaşındaki forveti Timo Werner, Bayern Münih'e transfer olmaktansa yurt dışına gitmeyi tercih edeceğini dile getirdi.

RB Leipzig ile 2023 yılına kadar sözleşme imzalayan Werner'in adı buna rağmen Bayern Münih ve Premier Lig ekibi Liverpool başta olmak üzere pek çok Avrupa deviyle birlikte anılıyordu.

Bild'e açıklamalarda bulunan Werner şu ifadeleri kullandı; "Bayern harika bir kulüp, bunun hakkında konuşmaya bile gerek yok ve Hansi Flick bu sezon gerçekten iyi bir antrenör olduğunu kanıtladı. Ama illâ transfer olacaksam, bunun Bayern yerine yurt dışından bir kulüp olmasını daha cazip bulurdum"

Kendisi için karşılıklı saygının çok önemli olduğunu ifade eden 24 yaşındaki golcü futbolcu; "Leipzig'i bu yüzden seçtim ve bir sonraki kulübüm de aynı hissi alabileceğim bir yer olacak" şeklinde konuştu.

Sözleşmesini uzattığı ve bu sezon Leipzig'de kaldığı için mutlu olduğunu da belirten Timo Werner; "Julian Nagelsmann yönetiminde daha da geliştiğimi ve kişilik olarak olgunlaşıp, daha fazla sorumluluk aldığımı düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan bu sezon çıktığı tüm turnuvalarda 36 maçta 27 gol 11 asistlik performans sergiledi.

Kaynak: Goal.com