“İSTİKRARIMIZI SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ…”

“Ligde 2.sırada bulunmalarını değerlendiren ve bunu bekleyip beklemediği sorusunu cevaplayan deneyimli teknik adam, “Tabii ki bu tabloyu bekliyorduk, gidişatımız, oynadığımız futbol, kazanılan maçlar itibariyle normal. Bir de son hafta biliyorsun hemen hemen  bu ilk 6 rakip takımların hiçbir tanesi maç kazanamadı o da bizim için bir avantaj oldu ve ikinciliğe geldik. Şu anda tabii ki konum olarak iyi durum ama önemli olan bu istikrarımızı devam ettirmemiz gerekiyor çünkü bizim öyle havaya girecek, ‘biz buradayız’ diye bir abartı da bir şansımız yok yani çünkü bizden daha iyi, geniş kadrolara sahip takımlar var, biz de şimdi bir iki arkadaşa bir şey olduğunda sakatlandıklarında çok büyük sıkıntılar yaşıyabiliriz, diğer takımlar öyle sıkıntıları yaşayamazlar onların oyuncuları, kadroları fazla olduğu için, gayemiz istikrarı korumak devam ettirebilmek.”

“SİVASSPOR’A GELİRKEN ‘İLK 5’E OYNAYACAKSAK GELİRİM’ DEMİŞTİM”

Ben buraya gelirken yönetimle konuştuğumda, ‘ilk 5 sıraya oynayacaksanız ben geleyim’ dedim. O şartı koydum yani.  ‘İlk 5’e oynamayacaksak gelmek istemiyorum’ dedim. Ama tabii ki geldikten sonra da 5’e göre transfer yapma şansımız olmadı. Gücümüzün yettiği kadar oyuncu alabildik onun için zaman zaman sıkıntılar yaşadığımız durumlar pozisyonlar oluyor yani.” dedi

“LİGİN İKİNCİ YARISI BAMBAŞKA OLACAK!”

“Sezon bitimiyle alakalı şimdiden görmek abartı olur, siz de takip ediyorsunuzdur ligdeki bütün takımlar birbirine çok yakın. 2 galibiyet aldığın zaman çok iyi yere gelebiliyorsun 2 mağlubiyet aldığın zamanda çok kötü yere gelebiliyorsun onun için bence şimdiden konuşmak çok erken. Şu anda bana göre 3 büyük takımlar Trabzonspor’u da katalım buna net olarak lige girmediler. Onlar Avrupa kupalarında da mücade ediyorlar. Onun için özellikle ligin ikinci yarısı bambaşka olur. ”

“ŞU ANDA ALINACAK PUANLAR ÇOK KIYMETLİ!”

Ligde zirveyi Anadolu kulüplerinin paylaşması hakkındaki düşünceleri sorulan Çalımbay,
“Onlar normal, bir kere Malatya zaten kadro yaparken sadece Türkiye ligini düşünerek kadro yapmadılar Avrupa’yı düşünerek kadro yaptılar Avrupa’dan da erken elendikleri için şu anda ligde yollarına devam ediyorlar ve zengin kadroları var sıkıntıları yok. Alanyaspor’da öyle iskelet bir kadrosu vardı oraya oyuncular da takviye ettiler öyle devam ettiler. Benim geldiğimde takımın zaten %70’i gitmişti, yoktu yani ben 9-10 kişiyle başladım. Biz yeni bir takım gibi olduk, onlar gibi oturmuş veya iskelet bir takım değildik, biz yeni takım sayılırız onların avantajları o. Bulundukları konum normal oraya belki Başakşehir’de girebilir, Başakşehir’in her türlü imkanları var bana göre Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’dan belki daha iyi kadroya sahipler onun için onların da iyi bir kadroları var, onlarda şu anda hem Avrupa hem lig ile uğraşıyorlar bana göre ligin ikinci yarısı bambaşka olur. O sebeple şu anda bizim alacağımız her puan ve puanlar çok kıymetli yani.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: RADYOGOL