Lig’de lider olan Sivasspor’un evinde bileği bükülmüyor. Yiğidolar iç sahada oynadıkları 10 maçta hiç yenilgi yüzü görmedi.  

SİVASSPOR EVİNDE YENİLMİYOR 

Süper Lig’in 19. haftası geride kalırken liderlik koltuğunda oturan Sivasspor iç sahada yenilmiyor. Evinde 10 maça çıkan kırmızı beyazlı ekip bu maçların 8 tanesini kazanırken 2 tanesinde ise berabere kaldı. Sivasspor iç sahada Beşiktaş, Trabzonspor, Ankaragücü, Antalyaspor, Konyaspor, Kasımpaşa, Fenerbahçe ve Göztepe’yi mağlup etti. İç sahada oynadığı 10 maçın 8’ini kazanan Yiğidolar diğer iki maçta ise Gaziantep FK ve Rizespor ile berabere kaldı. 

SÜPER LİG’İN EN AZ YENİLEN TAKIMI 

Sivasspor geride kalan maçların ardından Süper Lig’in en az yenilen takımı oldu. 19 hafta sonunda 12 galibiyet 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile sahadan ayrılan kırmızı beyazlı ekip en mağlubiyeti bulunan takım durumunda. Sivasspor’dan sonra en az yenilen takımlar 3 maç ile Başakşehir ve 1 maç eksiği olan Trabzonspor.  

İÇ SAHADA EN AZ GOL YİYEN TAKIM 

Yiğidolar evinde oynadığı 10 maçta en az gol yiyen takım olarak dikkat çekiyor. İç sahada oynadığı maçlarda rakiplerine büyük bir üstünlük kuran Sivasspor kalesini gole kapatıyor. Evinde 10 maça çıkan kırmızı beyazlı ekip kalesinde sadece 6 gol gördü. Bu maçlarda rakip kalelere ise 20 gol gönderen Yiğidolar iç sahada iyi bir performans gösterdi.  

EN GOLCÜSÜ MUSTAPHA YATABARE 

Süper Lig’de liderliğini sürdüren Sivasspor’un en golcü oyuncusu Mustapha Yatabare oldu. Geride kalan 19 maçın 18 tanesinde forma giyen 34 yaşındaki golcü oyuncu bu maçların tamamına ilk 11’de başladı. 18 maçta rakip ağları 8 kez sarsan Malili golcü Mustapha Yatabare, Sivasspor’un en golcü oyuncusu oldu. Yatabare bu maçlarda 3 tane de asist yaparak katkı sağladı. 34 yaşındaki golcüden sonra 5 golü bulunan Emre Kılınç ve yine 5 gol kaydeden Fernando geliyor.  

SIRADAKİ RAKİP GAZİANTEP FK 

Sivasspor sıradaki maçında Süper Lig’in 10. sırasında yer alan Gaziantep FK’ya konuk olacak. Pazar günü oynanacak olan bu mücadele saat 16.00’da başlayacak.