Kırşehir Makissos Otel'de yapılan Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası Final Etabı'nın final maçını Semih Saygıner ile Hakan İncekara oynadı. Mücadeleyi 40-10 kazanan Semih Saygıner, Kayseri etabını da kazandığı için genel klasmanda Türkiye şampiyonu oldu.
2006 yılından bu yana ara verdiği Türkiye şampiyonasına yeniden dönen Semih Saygıner, ilk yılında şampiyonluğa ulaşırken final maçında bir istekada 13 sayı birden çekmeyi de başardı.
BAŞKAN ERCAN MİLLİ TAKIMI AÇIKLADI

Şampiyona sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, 2016 yılının milli takımını kürsüden açıkladı. Ersan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
''Şubat ayıdan 800 kişi ile başladığımız Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası bugünkü final müsabakası ile milli takımı da oluşturmuş durumda. 2016 yılında bizleri temsil edecek milli takım şu şekilde oluşmuştur; Semih Saygıner, Lütfü Çenet, Can Çapak, Hakan İncekara.
Milli takıma giden oyuncularımızı tekrar tebrik ediyorum ve 2016 yılında yapacakları Avrupa ve dünyadaki bütün uluslararası müsabakalarda kendilerine başarılar diliyorum.''
Öte yandan kupa töreni Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin de katılımı ile yapıldı. Şampiyonayı Saygıner'in ardından ikinci bitiren Hakan İncekara ve üçüncülüğü paylaşan Gökhan Salman ile Adnan Yüksel'e madalya ve kupaları düzenlenen törende verildi. Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci çeşitli hediyeler ve plaketler takdim etti. 

Uğur Demirkırdı/Mustafa Akın -DHA