18 Ocak'ta ana tablo maçlarının başlayacağı Avustralya Açık'ta elemeler heyecanı yaşanıyor. Erkeklerde ilk eleme turu maçları oynanmaya başlarken kadınlarda da kuralar çekildi.

Dünya 133 numarası milli tenisçi Çağla Büyükakçay, elemelerin ilk turunda dünya 170 numarası Yunan raket Maria Sakkari ile karşılaşacak. Eleme turuna 19 numaralı seribaşı olarak katılan Çağla, son olarak Shenzen'de ana tabloya kalamamıştı. 2015 Amerika Açık'ta ilk kez bir Grand Slam ana tablosunda yer almayı başaran Sakkari ise, 2016'da katıldığı tek turnuva olan Brisbane'de elemeleri geçememişti.

Bir diğer tenisçimiz İpek Soylu'nun rakibi ise, Rusya'nın tecrübeli ismi Vera Dushevina oldu. Geçtiğimiz yıl Amerika Açık elemelerinin ikinci turunda takılan 19 yaşındaki tenisçimiz, bu yıl Auckland elemelerinin ikinci turunda elendi. Bir dönem dünya 31 numarasına kadar yükselen Dushevina ise kariyerinin devamında çiftler kategorisine ağırlık verdi ve tek bayanlar klasmanında dünya 519 numaraya kadar geriledi. 30 yaşındaki raketin tek bayanlar kategorisindeki tek şampiyonluğu, 2009 İstanbul Cup'ta gelmişti.

Avustralya'da kadınlar elemelerinin ilk tur maçları yarın sabaha karşı oynanacak. 



Kaynak: Eurosport