Anlaşmanın aylar süren uzun görüşmeler sonrası 2010'dan bu yana ilk kez bir fabrika Renault F1 aracını F1 gridine getireceği ifade ediliyor.

İngiliz Autosport'un öğrendiğine göre Fransız üretici, Lotus'un 65 milyon sterlin değerindeki yüzde 65'lik hissesini 7.5 milyon sterlin peşin, geri kalanı ise 10 yıllık taksitlerle satın alacak.

Genii Organizasyonuyla Lotus'un hala ortak sahibi olan Gerard Lopez ise yüzde 25'lik hisseyle takımın ortağı olmayı sürdürecek. Renault temsilcisi Alain Prost ise kalan yüzde 10'luk hissenin sahibi olacak.

Lopez ve Prost'un takımdaki konumları ise bugün Mercedes'teki Toto Wolff, Niki Lauda ilişkisine çok benzer bir yapıda olacak.

Pazartesi günü Renault için bir sunum hazırlanacağı ifade edilirken, bir dizi dökümanında Pazartesi günü ve gelecek hafta boyunca imzalanacağı belirtiliyor.

Öte yandan Renault için Enstone fabrikasının güncellenmesinin de hayati olduğu ve Romain Grosjean'ın takımda kalmasının neredeyse kesin olduğu, Pastor Maldonado'nun durumunun ise düşünüleceği konuşuluyor.

Bu arada Prost ile Force India'nın görüşmelerindeki en büyük negatifliğin, takımın tesislerinin esk ve yetersiz olarak görülmesi olduğu ifade edilmişti.

Renault'un uzun vadeli ödeme ve finansal planının, markanın en az 10 yıl F1'de yer almasını garantilediği de gelen haberler arasında.

Renault 2016'yı bir alışma devresi olarak görecek ve 2017'de ise Mercedes ve Ferrari gibi zirve mücadelesi vermeyi deneyecek.
Turkiyef1.com