Beylikdüzü Belediyesi'nin ev sahipliğinde 19-24 Temmuz tarihleri arasında Beylikdüzü Rüzgarsurfü Spor Kulübü tarafından gerçekleştirilen Türkiye Windsurf Şampiyonası'nda erkeklerde 10,genç erkeklerde 8,kadınlarda 6,genç kadınlarda 5 ve mastırlarda 16 olmak üzere 45 sporcu mücadele etti.

Çekişmeli geçen mücadeleler sonucunda erkeklerde Arkas Spor Kulübü'nden Enes Yılmazer,kadınlarda ise Lena Erdi birinci oldu.

Arkas Spor Kulübü'nün başarılı sporcusu Enes Yılmazer'in dört Türkiye Şampiyonluğunun yanı sıra üç de gençler dünya şampiyonluğu bulunuyor.

Yılmazer,düzenlenen törende şampiyonluk kupasını kaldırmasının ardından,yarışın PWA Kanarya Adaları ayağına katılmak üzere İspanya'ya gitti.

İki Dünya Şampiyonluğu Var

12 yaşından bu yana surf yapan Enes Yılmazer, ilk birinciliğini 13 yaşındayken kazandı.Amatör olarak yarışlara katılırken 2006 yılında Dünya Gençler sıralamasında 3. olduğunda, 16 yaşındaydı.2007'den bu yana Arkas Spor Kulübü'nün sporcusu olan Yılmazer,2008 ve 2009 yılında Gençler Slalom Dünya Şampiyonu olarak Dünya'da slalom branşında üst üste gençler şampiyonu olan tek sporcu oldu.Bunların yanında 4 kez Türkiye Gençler şampiyonluğu da bulunan Enes Yılmazer,kısa süre önce ABD'de yılda yalnızca 1000 kişiye verilen özel statüde Green Card (Extra Ordnary Ability) sahibi oldu.