Futbolun gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Şimşek’in cümlelerinden satır başları;

“İLK MAÇIN İTALYA İLE OLMASI AVANTAJIMIZ, GRUPTAN ÇIKARIZ!”

Her maç zordur özellikle milli maçlar daha zordur ama ben bugünkü milli takımımızdan inanılmaz derecede umutluyum! Çok iyi oyuncular var, topu ısıracak oyuncu topluluğu var şu anda ben onu görüyorum, bence bu gruptan çıkarız. İlk maçın İtalya ile olması avantajımızdır, biz zoru severiz Türk insanında hep zoru sevmek gibi bir özelliği var ben de antrenörken hep zor takım isterdim çünkü zor takıma karşı futbolcuları daha iyi ve daha fazla motive edebiliyorsun.

“FENERBAHÇE ŞAMPİYONLUĞUN ADAYI, YANAL ZORU SEVER!”

Ligde açıkçası şaşırdığım sonuçlar oluyor bu ligin erken kopacağını düşünmüştüm ama tam tersi oldu bu ligde herkes herkesi yenebilecek kapasiteye sahip! Favorim olarak şunu söylebilirim; şampiyonluğun adaylarından biri Fenerbahçe…  Ersun Yanal benim 1996 yılından bu yana tanıdığım ailecek görüştüğüm bir isim hoca zoru sever, savaşmayı sever ve bilgi birikimi ile deneyimi üst düzeyde olan birisi ben Fenerbahçe’de başarılı olacağını düşünüyorum ve Fenerbahçe’nin de şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu düşünüyorum! Başakşehir yıllardır sonunu getiremiyor. Trabzonspor ise şu an ligin en iyi top oynayan takımı ama sonunu getirebileceğini düşünmüyorum. Beşiktaş ise ara transfer döneminde iyi transferler yaparsa yarışa ortak olur…

“BİZİM CAMİAMIZDA  3-4 MAÇ KAYBETTİĞİNİZDE OLAN TEKNİK DİREKTÖRE OLUYOR!”

Bugüne kadar gittiğim takımlar arasında Antalyaspor hariç hepsi sorunlu takımlardı. Ve maalesef başarısızlıklar oldu. Şimdi bakıp, ‘Keşke gitmeseydim’ diyorum… Çünkü insanlar CV’ne bakıyor…Ufak tefek talipler de geldi açıkcası çok da gitmeyi uygun görmedim bizim camiayı biliyorsunuz 3-4 maç kaybettiğinizde olan teknik direktöre oluyor… Erol Bulut gibi iyi antrenörler yetiştiriyoruz inşallah bu devam eder.