Bugün Euro 2016 Başladı. Futbolseverler için yeni bir zevk olacak olan Euro 2016 büyük bir görsel şovla açıldı.


Açılış mücadelesinde Fransa Ve Romanya karşı karşıya geldi. Maçın başlarında Romanya Fransa üzerinde baskı kursa da bu baskı uzun sürmedi ve ev sahibi ekip üstünlüğü ele aldı. İlk yarıda özellikle göze çarpan bir oyuncu vardı Romanya ekibinden Sapunaru en çok göze çarpan oyunculardan bir tanesiydi. Sapunaru'nun sağ kanattan bindirmeleri ve bileğine hakim olması ilk yarıda Romanya'nın büyük kozu oldu. Sağ bek arayan ekiplerin Sapunaru'yu listelerine almaları gerek. İlk yarı 0-0 sona erdi.


İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Fransa oldu ve golüde erken buldu. 57. Dakikada Dimitri Payet'in sağ kanattan yaptığı ortayı kalecinin ellerinin arasından kafayla vuran Giroud skoru 1-0'a getirdi.


Golün ardından Romanya öne çıkmaya başladı ve gole yanıtları gecikmedi. 64.Dakikada Evra'nın ceza sahası içerisinde Stancıu ya yaptığı hareket penaltı değeri kazandı. Topun başına Gençlerbirliği'nden de tanıdık bir isim olan Stancu geçti ve penaltıyı golle sonuçlandırdı. Skorun 1-1 olmasının ardından Fransa Teknik Direktörü Grıezmann'ı oyundan alıp onun yerine genç oyuncu Coman'ı sahaya sürdü. Golün ardından Fransa hakimiyeti ele geçirdi. Oyun tamamen Romanya yarı sahasında oynanmaya başlandı.


Dakikalar 89'u gösterdiğinde ceza sahasının sağ dış çaprazından Dimitri Payet'in çok sert ve düzgün şutu kaleci Tatarusanu'nun bakışları arasında çatal diye tabir edilen noktaya gitti ve maçın skorunu belirledi.


Ev sahibi ekip Euro 2016'ya 2-1'lik galibiyetle Merhaba dedi. Romanya ise A grubunda ki diğer rakiplerine bende varım sinyalini verdi.


Ahmet Barış Arı