EURO 2016’da ikinci maçında görev alan Cüneyt Çakır, yine başarılı bir görüntü çizdi. Portekiz-İzlanda maçında takdir toplayan Çakır, Belçika-İrlanda maçında da sıfıra yakın hata ile düdük çaldı. Sadece 2 sarı kart çıkaran Çakır, zaman zaman oyunculardan itiraz alsa da genel olarak çok iyi bir maç yönetti.

Belçika’dan tarihi gol

Belçika, Witsel’in attığı 2. gol öncesi tam 28 pas yaptı. Böylece Avrupa Şampiyonası tarihinde bir gol öncesinde ulaşılan en yüksek pas oranı yakalandı.

Terör korkusu

Belçika ile İrlanda arasında Bordeaux’da oynanan karşılaşmada terör paniği yaşandı. Maçtan saatler önce Belçika polisi, terör ihbarı aldı. Bu bilgiyi, Fransız polisiyle paylaşan Belçika polisi, 12 tane isim verdi. Alınan istihbarata göre, Belçika-İrlanda maçı esnasında terör saldırısı yapılacağı belirtildi.

Hemen harekete geçen güvenlik birimleri belirlenen 12 kişiyi tutukladı. Güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, statta keskin nişancılar maç boyunca görev yaptı. Ayrıca maç öncesinde taraftarlar sahaya alınmadan bomba aramaları gerçekleşti.