İspanya Milli Takımı‘nın defans futbolcusu olan BarcelonalıyıldızGerard Pique, EURO 2016karşılaşmasında Hırvatistan maçı öncesiMilli Marş okunma esnasında yaptığı el hareketiyleİspanyolları kızdırdı.

Hırvatistan ile oynayacakları maç öncesi seremoniye çıkan İspanya Milli Takımı’nın ülke marşı okunduğu sırada kameralar bir anda Gerard Pique‘nin ellerine yoğunlaştı. Tecrübeli yıldızın sağ eliyle orta parmak çıkartmasına benzer el hareketi ülke basını dahil her yerde gündem maddesi oldu.

Gerard Pique Milli Mars sırasında el hareketi yapınca İspanyollar delirdi

Daha önce de İspanyol taraftarları Katalonya‘nın İspanya’daki ayrılıkçı girişimlerine destek verdiği gerekçesiyle birçok kez kızdıran Pique‘ye tepkiler büyüyor.

Yaptığı hareketle olay olan yıldız futbolcu sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

PARMAKLARIMI ÇAPRAZ YAPIYORDUM

Gerard Pique, “Milli marş sırasında parmaklarımı çapraz yapıyordum. Olmayan polemikleri aramaya çalışmayalım ve hep birlikte Avrupa Şampiyonası’nı kazanmayı deneyelim” açıklamasını yaparak hakkında ortaya atılan iddiaları kesin bir dille yalanladı.

PIQUE’NİN OLAY FOTOĞRAFI

Gerard Pique‘nin olay hareketleri bununla sınırlı değil aynı zaman Zlatan Ibrahımovic ile çekilmiş görüntüsü de uzun süre medyada yer almış, Zlatan Ibrahimovic ve Gerard Pique hakkında olay yorumlar yapılmıştı.

Gerard Pique Milli Mars sırasında el hareketi yapınca İspanyollar delirdiiiii

Pique olay fotoğraf hakkında, ”Zlatan, otobiyografim nedeniyle beni tebrik etti. İnsanlara dokunmayı severdi. Tam dokunduğu sırada çekmişler, ilginç bir zamanlamayla. Yanağıma dokunduktan sonra, elimi sıktı. Antrenman sonrasıydı. Bir tebriğin dünyada bu kadar yankılanmasına hayret etmiştim.” açıklamasını yapmıştı.