Dünyaca ünlü İtalyan futbolcu Andrea Pirlo’nun, kitabında Fatih Terim hakkında sarf ettiği sözler dikkat çekti. Fatih Terim’in Milan’da kurallara riayet etmediğini hatırlatan deneyimli futbolcu, Türk teknik adamın taktik bilgisinin de zayıf olduğunu örneklerle gösterdi.

Futbol yaşamına New York City takımında devam eden Pirlo, Milan’da Fatih Terim teknik direktörlüğünde yaşanan günleri “I Think Therefore I Play” (Düşünüyorum öyleyse oynarım) kitabında şöyle özetliyor:

Berlusconi ve Ancelotti arasında karşılıklı sevgiye dayanan, sağlam bir ilişki vardı. Fakat bunun Milan’ı çalıştıran herkes için geçerli olduğunu söyleyemem, örneğin Fatih Terim. 

Fatih oldukça dikkat çekici ve kurallara alerjisi varmış gibi gözüken garip bir insandı. Daha en başında Milan’da uzun süre görev yapamayacağı oldukça belliydi ve kısa bir süre sonra da kovuldu.

Terim Milan’dan önce, canının istediği her şeyi yapabildiği daha düşük profilli takımlarda görev almıştı; ama burası Milan’dı. Burada bazı hareketlerin tolere edilmeyeceğini herkes bilirdi.

Örneğin; öğle yemeğine canı isteyince geç katılıyordu. Milan Kulübü’nü temsil etmesi gereken resmi aktivitelere kravat takmadan gelebiliyor; sonra bu aktivitelerden, evinde “biri bizi gözetliyor” seyretmek için kimseye haber vermeden erkenden ayrılıp, Adriano Galliani’yi masasında tek başına bırakıyordu. Kendisini tesislerde John Travolta gibi garip, caf caflı ve renkli kıyafetler giyerken görüyorduk.