Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımının başantrenörü Dejan Radonjic, THY Avrupa Ligi'nde yarın konuk edecekleri Fenerbahçe'nin Avrupa'nın zirvesini hedefleyen bir ekip olduğunu söyledi. Radonjic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın oynayacakları maç öncesinde rakiplerinin yanı sıra Türk basketboluyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Fenerbahçe'nin Avrupa'nın en başarılı başantrenörüne ve çok iyi oyunculara sahip olduğunu kaydeden Radonjic, "Fenerbahçe olağanüstü, kaliteli ve tecrübeli bir takım. Son Avrupa şampiyonu Real Madrid'i yenerek ciddi bir takım olduklarını gösterdiler. Bu nedenle bir yenilgi böyle bir takımı etkilemez" dedi. Sarı-lacivertli takımın Avrupa'da büyük hedefleri kovalayan bir takım olduğuna dikkati çeken Radonjic, yarın öncelikle bir önceki maça göre daha iyi performans sergilemeyi ve ellerine fırsat geçmesi halinde bunu en iyi şekilde değerlendirmeyi istediklerini kaydetti.

Tecrübeli başantrenör, Fenerbahçe'nin geçen sezonla karşılaştırıldığında önemli değişiklikler yaptığını anımsatarak, zamanın sarı-lacivertlilerin lehine ilerlediğini ve gün geçtikçe takımın daha iyi hale geleceğini belirtti. Sarı-lacivertli takımın başında bulunan Zeljko Obradovic hakkındaki görüşlerini de aktaran Dejan Radonjic, "Kariyeri boyunca yaptıkları, Zeljko'yu anlatmaya yeter. Ona büyük saygı duyuyorum. Obradovic, dünya basketbolunun en önemli isimlerinden biri" ifadelerini kullandı. "Türk basketbolu her yıl ileriye gidiyor"

Radonjic, Türk basketbolunun her geçen sezon önemli gelişme kaydettiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Antrenörlük kariyerim boyunca neredeyse her yıl Türk takımlarıyla karşılaşma imkanım oldu. Son yıllarda Avrupa Ligi'nde de Türk takımlarıyla eşleşip onların durumunu yakından görme imkanımız oluyor. Türk basketbolu her yıl daha ileriye gidiyor." THY Avrupa Ligi'nde bu yıl Türkiye'den dört takımın mücadele ettiğini anımsatan Radonjic, öte yandan Avrupa'da mücadele etmeyen diğer birçok Türk ekibinin de basketbola önemli yatırımlar yaptığını ve Türkiye Basketbol Ligi'nin Avrupa'da en iyi organizasyonlarından birine dönüştüğünü ifade etti. Kendi takımını da değerlendiren Karadağlı çalıştırıcı, yeni bir kadrolarının bulunduğunu ve böyle bir dönemde taraftar desteğinin çok önemli olduğunu belirterek, "Umarım yarınki maçta da taraftarlarımız oluşturacakları muhteşem atmosferle rakibimizin oyununda lehimize etkili olacaklar ancak rakibimizin tecrübesini göz önüne alınca bunun pek kolay olmayacağını düşünüyorum" diye konuştu. Geçen sezonun kendileri için başarılı geçtiğini söyleyen Dejan Radonjic, THY Avrupa Ligi'nde Top 16 turuna kaldıklarını, ayrıca hem Sırbistan liginde hem de bölgesel ABA Ligi'nde sezonu şampiyon olarak tamamladıklarını anımsattı. Radonjic, başarılı bir sezonun ardından takımdaki birçok oyuncuya transfer teklifi geldiğini belirterek, oyuncuların çoğunun başka takımlara transfer olduğunu ve yeni sezona birçok yeni isimle başladıklarını kaydetti. Sezon öncesinde yapılan transferlerle Avrupa'da mücadele edebilecek bir takım yaratmayı planladıklarını aktaran Radonjic, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak planlamadığımız bir şey vardı ki o da sakatlık sorunları. Sezon öncesi hazırlıklarında ve sezon başında oyuncularımız ciddi sakatlıklar geçirdi. Son olarak Luka Mitrovic de ağır bir sakatlık geçirince durum daha da kötüleşti." Radonjic, tüm bu sorunlara rağmen Avrupa'da mücadeleye devam ettiklerini vurgulayarak, "Böyle bir durumda, doğru kelimeleri seçerek bizi nelerin beklediğini ifade etmek zor. Tabii ki arzumuz başarılı olmak ancak gerçek olan şimdilik farklı. Arzuladıklarımız ve imkanlarımız arasında denge kurmalıyız" diyerek sözlerini tamamladı.