Euroleague'de normal sezonun 6. haftasında temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas'ı konuk etti.

Sarı lacivertli ekip, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Bobby Dixon, Nando De Colo, Luigi Datome, Derrick Williams ve Jan Vesely ilk 5’iyle başladı.

Nando De Colo’nun etkili olduğu ilk çeyrek 17-17’lik eşitlikle sona erdi.

İkinci çeyrekte hakimiyeti ele alan Fenerbahçe Beko, rakibine 23-16 üstünlük kurmayı başardı ve soyunma odasına 40-33 öne girdi.

Konuk ekip ikinci yarıya iyi başladı ve Fenerbahçe Beko’yu 47-47’de yakaladı. Bu andan sonra Sloukas - De Colo ikilisi ile etkili olan temsilcimiz son periyoda girerken farkı yeniden açtı ve son periyoda girerken 7 sayılık üstünlüğü sağladı: 59-52.

Farkı korumayı başaran Fenerbahçe Beko, maçın son 1 dakika 3 saniyesine 76-69 önde girdi. Ancak maçı bırakmayan Zalgiris Kaunas, Marius Grigonis’in önderliğinde yakaladığı 10-0’lık seri ile karşılaşmadan 79-76 galip ayrıldı.

Beşinci mağlubiyetini alan Fenerbahçe Beko’da Nando De Colo 29 sayıyla oynarken, konuk ekibin en skorer oyuncusu 19 sayı kaydeden Marius Grigonis oldu.

Temsilcimiz ligdeki 7. maçında 8 Kasım Cuma günü Bayern Münih’i konuk edecek.