Basın toplantısından Mundo Deportivo’nun aktardığı bilgiye göre Rice, ” Bir basketbol gezgini olduğumu söylemem ancak bir ya da iki yılda bir kariyerimde ileriye bir adım atıyorum. Evet, kariyerimin geri kalanı için kendimi burada görebiliyorum. ” dedi.

Rice, ” Yolculuğumun beni buraya getirmesinden çok mutluyum. Son iki yazdır iki taraf arasında görüşmeler olmuştu. Bu yaz iki taraf da büyük çaba harcadı ve her şey iyi gittiği için mutluyum. ” ifadelerini kullandı.

2014’te Maccabi ile büyük bir sürpriz yaparak Euroleague şampiyonluğu kazanan ve MVP seçilen Rice, kariyerinin atılımını orada yapmıştı. Saha içerisinde çok iyi bir lider olan Rice, yeni takımında da bu role soyunmaya hazır. Rice, ” Bu yaz Giorgos Bartzokas ile bir çok kara konuştum. Benden takımın lideri olarak enerji sağlamamı ve ne ihtiyacımız varsa onu yapmamı bekliyor. Bizim için önemli olan en kısa süre içerisinde oyuncular arasındaki uyumu sağlamak. Lider rolü için çok mutluyum. Benim için doğal bir şey. Hiçbir koç bu zamana kadar bunu yapmam için beni zorlamadı. ” şeklinde konuştu.

Öte yandan Rice’ın töreni sırasında konuşan Barcelona Genel Menajeri Rodrigo de la Fuente, başka bir kısa almaları ihtimali olmadığını söyledi.