Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında ligin orta sıralarındaki ekibi Yeni Malatyaspor, kendi sahasında aylardır zorlu süreçten geçen Kardemir Karabükspor ile karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip, ligin son sırasındaki rakibi karşısında zorlanmadı ve 3-1'lik skorla kazanmayı başardı.

Evkur Yeni Malatyaspor'a galibiyeti getiren golleri yeni transfer Doria, Khalid Boutaib ve Nacer Barazite kaydetti. Üç hafta sonra kazanan Malatyaspor, puanını 31'e yükseltti ve ligin orta sıralarındaki yerini sağlama aldı.

Kardemir Karabükspor'un tek golünü Leandrinho, son dakikada penaltıdan kaydederken Karabükspor, üst üste 3. mağlubiyetini aldı ve 12 puanda kaldı.

Maçın Özeti:

23. dakikada Aytaç Kara'nın kullanıldığı kornerde ceza sahası içinde iyi yükselen Brezilyalı stoper Doria meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0
32. dakikada Cem’in kullandığı serbest vuruşta top az farkla dışarı gitti.
44. dakikada ceza sahasına giren Adem Büyük şutunu çekti, kaleciden dönen topu Dening tamamlamaya çalıştı ancak bu kez de defans araya girerek meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
45. dakikada Malatyasporlu Cissokho'nun ortasında altıpasta topla buluşan Aytaç Kara gelişine vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.
59. dakikada Khalid Boutaib, Yeni Malatyaspor'u 2-0 öne geçirdi.
69. dakikada Barazite'nin attığı golle, Yeni Malatyaspor skoru 3-0 yaptı.
90+1. dakikada Leandrinho'nun penaltıdan kaydettiği gol skoru belirledi: 3-1.