Fenerbahçe'de teknik direktör Pereira eleştirilse de sarı-lacivertlilerde belirgin bir düzelme görülüyor. Sarı-lacivertliler dün deplasmanda olmasına rağmen Ajax karşısında üstünlük kurdu.

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Avrupa kupalarında Hollanda takımları ile deplasmanda oynadığı son dört maçtan üç beraberlik, bir galibiyet alan sarı-lacivertliler, Ajax'a dış sahada yenilmeyen tek Türk takımı oldu. Bundan önce Hollanda ekibiyle karşılaşan Beşiktaş ve Bursaspor, rakibine boyun eğmişti.

RAKİP SADECE İKİ ŞUT ÇEKEBİLDİ

Fenerbahçe, dün akşam Ajax'a sadece iki isabetli şut çektirdi. Sarı-lacivertliler karşılaşma boyunca 14 şut çekerken, kaleyi 4 kez buldu ve 4 net gol pozisyonundan yararlanamadı. Fener, Volkan Şen oyuna girdiği 80.dakikadan sonra kaleye 5 şut çekerken, ilk 79 dakikayı 9 şutla geçmişti.

SON 5 MAÇTA SADECE 1 GOL YEDİ

Fenerbahçe ayrıca son beş resmi maçında sadece bir gol yedi. O da Galatasaraylı Olcan oldu. Temsilcimizin bu olumlu rakamları yanında, rakip Ajax ise çok kötü bir dönem geçiriyor. Hollanda ekibi lig maçlarındaki başarısını Avrupa'da devam ettiremezken, bu sezon Avrupa kupalarında sekiz maçta sadece bir kez kazandı.