Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, UEFA'yla yapılan FFP anlaşmasının önemli maddelerinden olan ‘futbolculara borç olmaması' şartını sağladı.

Sarı Lacivertli yönetim, futbolcuların birikmiş alacaklarını 30 Nisan tarihinde ödedi. Böylece kulüp lisansı için gereken ‘borçsuzluk kağıdı' alındı.

Takıma şubat, mart ve nisan aylarından borç bulunuyordu. Sözcü'de yer alan habere göre; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, şahsi kefaletiyle kaynak yarattı.

Söz konusu rakamın 70 milyon TL'yi bulduğu ifade ediliyor.

Öte yandan Fenerbahçeli başkan Koç, daha önce de kulübe 50 milyon dolar hibe etmiş, grup şirketleriyle sponsorluklar sağlamış ve pek çok defa Sarı Lacivertli kulübe nefes aldırmıştı.

Futbolda borçları kapatan Fenerbahçe, basketbol şubesine kaynak arıyor.

Özellikle Erkek Basketbol Takımı Fenerbahçe Beko'da sıkıntı had safhaya ulaşmış durumda. Uzun süredir ödeme yapılmadığı için teknik ekip ve oyuncuların huzursuz oldukları iddia ediliyor. Bu durumun Fenerbahçe yönetimi içinde de görüş ayrılıklarını beraberinde getirdiği iddialar arasında yer alıyor.

Fenerbahçe, küresel salgın ilan edilen koronavirüs tedbirleri kapsamında divan kurulunu internetten yapma kararı aldı. Sarı Lacivertli kulüp tarafından yapılan açıklamada 15 Mayıs Cuma günü düzenlenecek olan Yüksek Divan Kurulu'nun online olarak gerçekleşeceği belirtildi.

Konuyla ilgili Fenerbahçe resmi internet sitesinde şu ifadeler yer aldı;

“Dünyayı saran ve ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle Yüksek Divan Kurulu (YDK) toplantımızı ilk kez online (internet üzerinden) düzenleyeceğiz.

Türkiye’de bir ilk olacak online YDK toplantımız, 15.05.2020 Cuma günü 14.00-17.00 saatleri arasında yapılacaktır. YDK üyelerimizin online toplantımızda iletmek istediği görüş, öneri ve soruları kulübümüze nasıl ulaştırabilecekleriyle ilgili gerekli bilgilendirme önümüzdeki günlerde ayrıca yapılacaktır.”

Kaynak: Mynet Spor